Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ

SHARE
Το «σεντούκι» των πολιτών που έχουν βάλει τα χρήματά τους χωρίς καμιά διασφάλιση και κυρίως χωρίς κανένα κέρδος, επιδιώκουν οι τράπεζες να φέρουν πίσω στα χρηματοκιβώτιά τους. Το γεγονός... 
ότι τα επιτόκια καταθέσεων κινούνται σε χαμλά επίπεδα και δύσκολα θα ανέβουν, κάνει τους έχοντες λίγα χρήματα να αναζητούν τρόπους για να τα αυξήσουν και παράλληλα να τα εξασφαλίσουν.
Με τις αγορές να βρίσκονται σε δίνη, τα ακίνητα να είναι ακόμη σε φάση κατάρρευσης, οι τράπεζες εμφανίζονται και πάλι να είναι η σίγουρη λύση. Για το λόγο αυτό τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπόσχονται καλά κέρδη λόγω των υψηλότερων επιτοκίων που δίνουν οι καταθέσει μέσω του ίντερνετ σε συνδυασμό με προνόμια προνόμια σε όσους διαχειρίζονται τα χρήματά τους ηλεκτρονικά. Οι τράπεζες προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, δωρεάν συναλλαγές, αλλά και προγράμματα επιστροφής χρημάτων, για όσους αποφύγουν το γκισέ και επιλέξουν τις υπηρεσίες e-banking.
Παράλληλα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «παντρεύουν» τις ηλεκτρονικές καταθέσεις με άλλες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα οι άυλες πιστωτικές κάρτες, αλλά και η δυνατότητα συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου.Συγκεκριμένα:
* Στο μέτωπο των e-καταθέσεων, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το λογαριασμό winbank Direct, ο οποίος «ανοίγει» και διαχειρίζεται ηλεκτρονικά, ενώ είναι ένας ευέλικτος συνδυασμός τρεχούμενου λογαριασμού και προθεσμιακής κατάθεσης. Δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να διαχειρίζεται τα χρήματά του σύμφωνα με τις ανάγκες του, επιλέγοντας μέρος των χρημάτων να είναι διαθέσιμο στον τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο τοποθετημένο σε προθεσμιακή κατάθεση.
Επιπλέον ο λογαριασμός προσφέρει ανταγωνιστικά επιτόκια, τόσο για τα χρήματα που είναι διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό, όσο και για αυτά που έχουν τοποθετηθεί στην προθεσμιακή κατάθεση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, όπως στο ελάχιστο υπόλοιπο που πρέπει να έχει ο λογαριασμός ή στο ποιες συναλλαγές μπορείτε να πραγματοποιήσει ο κάτοχός του. Τα επιτόκια για την προθεσμιακή κατάθεση φτάνουν το 2,1% (μεικτά) ενώ στον τρεχούμενο ανέρχονται σε 0,9% και ανεβαίνει στο 3% εφόσον ο λογαριασμός πιστώνεται με τουλάχιστον 200€ κάθε μήνα με εισερχόμενο έμβασμα από άλλη τράπεζα ή με μισθοδοσία ή σύνταξη μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
* Αντίστοιχα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το λογαριασμό e – άνοδος με κλιμακούμενο, ανταγωνιστικό επιτόκιο. Πρόκειται για μία ειδικού τύπου προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ, 18μηνης διάρκειας, που προσφέρει ανταγωνιστικό επιτόκιο που αυξάνεται κάθε 3 μήνες, μηνιαία καταβολή τόκων και αυτόματη μεταφορά των μηνιαίων τόκων (και στη λήξη της κατάθεσης του κεφαλαίου) σε συνδεδεμένο λογαριασμό καταθέσεων πρώτης ζήτησης. Επίσης δίνει τη δυνατότητα ενεχυρίασης της κατάθεσης για λήψη δανείου ή συμμετοχής σε δημόσια εγγραφή και δεν επιβαρύνεται με έξοδα διαχείρισης. Το επιτόκιο για όσους ανοίξουν και διαχειριστούν τον λογαριασμό ηλεκτρονικά ξεκινούν από 2,15% και φτάνουν στο 3,15%.
* Ακόμη, η Eurobank διαθέτει το λογαριασμό Live, ο οποίος προσφέρει επιτόκιο 1% αν το υπόλοιπό είναι έως 3.000 ευρώ, 2% εάν το υπόλοιπο είναι πάνω από €3.000 και μηνιαία πληρωμή τόκων. Επιπλέον η τράπεζα εκδίδει ταυτόχρονα κάρτα μετρητών ή χρεωστική κάρτα και ανταμείβει εκείνους που τη χρησιμοποιούν με ευρώ επιστροφής για τις καθημερινές αγορές σε πάνω από 4.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επιστροφή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: