ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Όχι» σε μειώσεις στο εφάπαξ από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Την άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου που οδηγεί στη μείωση του εφάπαξ, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα, ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωση τους, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε για νέα μείωση του εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφέρουν ότι «οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας επί δεκαετίες καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους στο Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων ΙΚΑ και ελάμβαναν εφάπαξ κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με τους περισσότερους τομείς του δημοσίου».
«Επιπλέον» σημειώνουν «το χορηγούμενο ποσό του εφάπαξ των υπαλλήλων ΙΚΑ έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 35,11%».
«Τα αποθεματικά του ταμείου εξαϋλώθηκαν από εφαρμοζόμενες εγκληματικές πολιτικές παλαιότερων χρόνων κι αυτό δεν είναι ευθύνη των σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων του ΙΚΑ, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν την κοινωνική ασφάλιση» υπογραμμίζουν.
Επικρίνουν, δε, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρουτσή για το γεγονός ότι μίλησε για «πλιάτσικο» στο ΙΚΑ, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «απαράδεκτη», ενώ επισημαίνουν πως «δεν εξαιρείται ο ίδιος από τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του ταμείου».
«Απαιτούμε άμεση απόσυρση του μαθηματικού τύπου, προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι εισφορές που έχουν καταβάλει έντοκα. Επιπλέον, απαιτούμε άμεση ανάκληση των δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας, οι οποίες προσβάλουν τους μαχόμενους εργαζόμενους της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog