Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

''ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ''...

SHARE
«Πολλές ενθαρρυντικές ενδείξεις» στην Ευρωζώνη «βλέπει» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, αν και ο ομόλογός του ...
της γερμανικής Μπούντεσμπανκ υιοθετεί ένα λιγότερο αισιόδοξο τόνο.
«Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά υπάρχουν πολλές ενθαρρυντικές ενδείξεις» δηλώνει ο Ντράγκι στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Όπως λέει ο Ντράγκι, «υπάρχει αυτός ο ιδιότροπος φόβος μήπως τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα: Κάθε φορά άκουγε κανείς, "Θεέ μου, αυτός ο Ιταλός καταστρέφει τη Γερμανία"». Όμως στο τέλος του 2013 «ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, οι αβεβαιότητες υποχώρησαν» προσθέτει.
Ο ομόλογός του της γερμανικής Μπούντεσμπανκ, ο Γενς Βάιντμαν, πάντως, υιοθέτησε έναν λιγότερο αισιόδοξο τόνο σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, εκτιμώντας πως η κρίση θα μπορούσε «να αναζωπυρωθεί» το 2014.
«Βεβαίως αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει» λέει ο Βάιντμαν στη γερμανική εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας όμως πως «αυτή η ηρεμία μπορεί να είναι απατηλή».
Ο κεντρικός τραπεζίτης καλεί για άλλη μία φορά τις ευρωπαϊκές χώρες να μη χαλαρώσεις τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες, τονίζοντας πως «πρέπει καθένας να έχει συνείδηση της ευθύνης του». Η έκκληση ισχύει και για τη Γερμανία, διευκρινίζει, σημειώνοντας πως η χώρα πρέπει «να συνεχίσει να εξοπλίζεται για το μέλλον».
Ερωτηθείς για το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων στην Ευρωζώνη, ο Βάιντμαν λέει πως θα πρέπει «να προσέξουμε να τα αυξήσουμε εγκαίρως» και υπενθυμίζει «τους κινδύνους και τις παρενέργειες» από τα χαμηλά επιτόκια.
Ο Ντάγκι από την πλευρά του δεν βλέπει ανάγκη για ανάληψη δράσης ως προς τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, όπως λέει στο Spiegel.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: