Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟ YOUTUBE ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

SHARE
Αρκετές ενδιαφέρουσες εκπλήξεις περιλαμβάνουν τα συμπεράσματα έρευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (social media) από τους... 
Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2013 και συμμετείχαν σε αυτήν 1250 χρήστες του Διαδικτύου, το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι το Facebook αλλά το YouTube! Συγκεκριμένα, το 93% των ερωτηθέντων έχει κάνει χρήση του YouTube, όταν το αντίστοιχο ποσοστό του Facebook είναι στο 82%. Η διαφορά ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι στο YouTube μπορείς να δεις ένα video χωρίς να χρειάζεται να δώσεις κάποια από τα προσωπικά σου δεδομένα.
Έκπληξη έχουμε και στην τρίτη θέση, καθώς δεν συναντάμε το Twitter, όπως θα περίμεναν πολλοί, αλλά το πολύ δημοφιλές μεταξύ των στελεχών και όσων θέλουν ένα περισσότερο «επαγγελματικό» social media, LinkedIn, το ποσοστό του οποίου μεταξύ των ερωτηθέντων έφθασε στο εντυπωσιακό 61%.
Το Twitter είναι μόλις στην 6η θέση με ποσοστό 46%, καθώς προηγούνται τα sites με reviews (58%) και τα blogs (49%). Από τα υπόλοιπα μέσα, συχνή χρήση του Instagram κάνει το 23% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου, το Google+ είναι στο 16%, ενώ Foursquare και Pinterest είναι στο 15%.
Τρόποι χρήσης
Η έρευνα αναφέρει πως το YouTube χρησιμοποιείται για να ακούσει κάποιος μουσική (77% το κάνει συχνά), ενώ το 27% ψάχνει για video με γεγονότα της επικαιρότητας. Μόλις το 7% παρακολουθεί τις διαφημίσεις και μόλις το 4% κάνει σχόλια.
Όσον αφορά το Facebook, η έρευνα επιβεβαιώνει εκτιμήσεις ότι η χρήση είναι κυρίως παθητική, καθώς το 54% απλώς παρακολουθεί τα posts των φίλων του και το 60% κάνει like, ενώ μόλις το 7% ανεβάζει συχνά φωτογραφίες και ανανεώνει το προφίλ του. Η πλειοψηφία κάνει τέτοιου είδους ενέργειες σπάνια. Από πλευράς αριθμών φίλων, το 8% έχει πάνω από 1000 φίλους, το 26% κινείται μεταξύ 500 – 999, το 35% είναι μεταξύ 250-499 και το 15% είναι μεταξύ 100 και 249 φίλων. Εντυπωσιακό ότι μόλις το 25% έχει συναντήσει όλους τους φίλους που έχει στο Facebook, ενώ ένα 14% έχει συναντήσει τουλάχιστον μία φορά λιγότερο από το 30% των φίλων που έχει στο Facebook.
Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής είναι το LinkedIn, το οποίο πλησιάζει τους 700.000 χρήστες στην Ελλάδα από περίπου 511.000 το 2012. Η έρευνα του ELTRUN έδειξε ότι το 58% των χρηστών του LinkedIn μεταξύ των ερωτηθέντων το χρησιμοποιεί αρκετά συχνά. Σημειωτέον πως πρόκειται για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται για εξεύρεση εργασίας.
Τέλος, στο Twitter, το χρησιμοποιεί μεν το 53% των ερωτηθέντων, αλλά μόνο το 34% κάνει tweets, ενώ το 50% απλώς παρακολουθεί χωρίς να κάνει καμία ενέργεια. Δείγμα ότι μάλλον το πόσο επηρεάζει το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει υπερκτιμηθεί στη χώρα μας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: