Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ..

SHARE
Για «κοροϊδία» και «αναλγησία» της κυβέρνησης κάνουν λόγο κόμματα της αντιπολίτευσης, σε ανακοινώσεις τους με αιχμή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης...
«Τα αποθέματα θράσους και κοροϊδίας» της κυβέρνησης δεν επαρκούν για να καλύψουν την «εγκληματική και βάρβαρη πολιτική της απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα δήθεν μέτρα που εξαγγέλλονται είναι για επικοινωνιακή αξιοποίηση και δεν απαντούν στο πρόβλημα», πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποιώντας ότι «όσο η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν υιοθετεί το μέτρο της δωρεάν παροχής ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, το "νέφος της φτώχειας" θα εξαπλώνεται και ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θα ξεπαγιάζει».
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς.
«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αφού έπνιξε την ελληνική κοινωνία στην αιθαλομίχλη, κολυμπάει πλέον στην πισίνα της αναλγησίας και με φθηνές δικαιολογίες, αρνείται να μειώσει την ακριβή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να μην παγώσει ο ελληνικός λαός», παρατήρησε.
«Στάχτη στα μάτια του λαού» χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης το ΚΚΕ., κατηγορώντας τους κυβερνώντας ότι αντί να λύνουν το πρόβλημα, «ανασύρουν και πάλι τη γνωστή συνταγή επιδιώκοντας να περιορίσουν τις συνέπειές του».
Όπως επεσήμανε το Κομμουνιστικό Κόμμα, με τα μέτρα της κυβέρνησης ορίζεται υπερβολικά υψηλό όριο συγκέντρωσης μικροσωματιδίων για τη λήψη έκτακτων μέτρων, ενώ δεν συνυπολογίζεται η επίπτωση άλλων ειδών ρύπων, που προκύπτουν κατά την καύση των στερεών καυσίμων σε ξυλόσομπες, σε ανοιχτά και σε ενεργειακά τζάκια, καθώς  διατηρούνται τα υπάρχοντα όρια γι αυτά.
Το βασικότερο, όμως, σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι ότι «και αυτά τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ελάχιστη επίδραση μπορούν να έχουν στο μετριασμό του φαινομένου, καθώς εξαντλούνται σε ‘απαγορεύσεις’ τις οποίες ως επί το πλείστον φορτώνονται αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη».
Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο, προστίθετο στην ανακοίνωση του κόμματος, είναι «η κατάργηση, εδώ και τώρα, των αντιλαϊκών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, η δραστική μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης  που εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: