Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ TIME...

SHARE
Ο πάπας Φραγκίσκος ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013 από το αμερικανικό περιοδικό Time...

Κατά τους εννέα μήνες του στον παπικό θρόνο, ο Πάπας «μετέφερε τον παπισμό έξω από παλάτι του Βατικανού στους δρόμους».
«Σπανίως ένας νέος παράγοντας στη διεθνή σκηνή έχει λάβει τόση διεθνή προσοχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα – από νέους και γέρους, πιστούς και κυνικούς», σημειώνει η αρχισυντάκτρια Νάνσι Γκιμπς.
Δεύτερος έρχεται ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, τότε αρχιεπίσκοπος καρδινάλιος του Μπουένος Άιρες, εξελέγη Πάπας τον Μάρτιο.
Διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος από ιταλό άγιο του 12ου αιώνα, ο οποίος γύρισε την πλάτη στην αριστοκρατική ζωή για να βοηθήσει τους φτωχούς και να εργαστεί μαζί τους.
Από τότε, έχει αποφύγει τις περισσότερες από τις «βασιλικές» διευκολύνσεις που του παρέχει ο θρόνος του, έχει πλύνει τα πόδια νεαρών κρατουμένων και σχεδιάζει βασικές μεταρρυθμίσεις στην Καθολική Εκκλησία.
«Στους εννέα μήνες στον παπικό θρόνο, έχειι θέση τον εαυτό του στο επίκεντρο βασικών συζητήσεων για την εποχή μας: πλούτος και φτώχεια, δικαιοσύνη και αδικία, διαφάνεια, νεωτερικότητα, παγκοσμιοποίηση, ρόλος των γυναικών, φύση του γάμου, πειρασμοί της εξουσίας», καταλήγει η κ. Γκιμπς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: