Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

AYΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

SHARE
Μεγαλύτερο σωματικό βάρος φαίνεται ότι έχουν όσοι κατοικούν σε κρύα σπίτια, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στη Βρετανία...

Ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Stirling στη Σκοτία διαπίστωσαν ότι το κρύο περιβάλλον στο σπίτι προκαλεί μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού, άρα και την αύξηση του δείκτη σωματικής μάζας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν το περιβάλλον είναι ζεστό.
Σύμφωνα με τον δρ Michael Daly, ο οποίος ανήκει στη συντακτική ομάδα της επιστημονικής έκθεσης το κρύο αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού για φαγητό επειδή με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ενέργεια μέσω των ιστών.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 100.000 ατόμων, ενώ είναι η πρώτη που διερευνά τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων και το βάρος.
Κατά τη διάρκειά της, εκτός από την κατανάλωση του φαγητού οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, όπως ο τρόπος με τον οποίο καίει κανείς τις θερμίδες που λαμβάνει.
Άλλες μελέτες που είχαν διεξαχθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και πολλές χώρες της Ευρώπης, είχαν δείξει ότι το κρύο συμβάλλει σημαντικά στο αδυνάτισμα, επειδή ενισχύει την παραγωγή του λεγόμενου καφέ λίπους, το οποίο εντοπίζεται κυρίως γύρω από τον λαιμό και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του θώρακα.
Το καφέ λίπος ενεργοποιεί μια διαδικασία θερμογένεσης, κατά την οποία εκλύεται θερμότητα μέσω της αναπνευστικής αλυσίδας, με τελικό αποτέλεσμα τη διάσπαση των λιπαρών οξέων.
Μάλιστα, η θερμογένεση αποδεικνύεται πολλές φορές ζωτικής σημασίας για τα βρέφη, τα οποία διαθέτουν περισσότερο καφέ λίπος από ό,τι οι ενήλικοι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: