Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...

SHARE
Να γνωστοποιείται άμεσα στις υπηρεσίες που ανήκουν σε περίπτωση που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος δημοσίων  και δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων...
Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), στρατιωτικών, αστυνομικών, ζητεί με εγκύκλιό του προς όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, καθώς και στους ανακριτές  της χώρας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΑναστάσιος Κανελλόπουλος.
Στην εγκύκλιό του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι οι διώξεις που θα ασκούνται πρέπει «αμελλητί» οι να γνωστοποιούνται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  και στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος, «είναι αυτονόητο ότι αν η δίωξη αφορά δικαστικούς λειτουργούς και γραμματείς δικαστηρίων, θα γνωστοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης».
Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αυτής, όπως αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος, απετέλεσε η διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις  αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν, δεν γίνεται από τις Εισαγγελίες η γνωστοποίηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των αστυνομικών, κ.λπ., υπαλλήλων στις υπηρεσίες που εργάζονται, αλλά και στις περιπτώσεις που γίνονται δεν κοινοποιούνται αυτές στον  Γ.Ε.Δ.Δ. και στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: