Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

'ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ''...

SHARE
...ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ  ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
Στο θέμα της υπερφορολόγησης, και συνολικά του φορολογικού συστήματος, επανήλθε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούραςμιλώντας ...
στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.
«H αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα τα έσοδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, υπολείπονται σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο» (44,6% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, 45,6% στην Ευρώπη), είπε και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, είναι υψηλότεροι από το μέσο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδεικτικά, το 2013:
-Ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% στην Ελλάδα, έναντι 21,4% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα διαμορφώνεται στο 46% στην Ελλάδα, έναντι 39,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Ο ανώτερος συντελεστής φόρου για τα νομικά πρόσωπα διαμορφώνεται στο 26%, έναντι 23,1% στην Ευρώπη.
Είναι επίσης αλήθεια ότι οι «πραγματικοί» φορολογικοί συντελεστές (“effective tax rates”), οι οποίοι ενσωματώνουν τους φορολογικούς συντελεστές, τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και τη φοροδιαφυγή, είναι παραπλήσιοι με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτές οι αλήθειες αποκαλύπτουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο τμήμα του συνολικού προϊόντος της οικονομίας που δεν φορολογείται. Εκτιμάται, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση του ΟΟΣΑ, στο 23,6% του ΑΕΠ το 2013, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου στο 14,3%. Συνεπώς, η προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί, όπως άλλωστε και γίνεται, γι’ αυτό και η βελτίωση στο σχετικό ποσοστό κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία τριετία, στο χτύπημα της παραοικονομίας, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής».
Ο Χρ. Σταϊκούρας απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Προϋπολογισμός είναι «στον αέρα».
«Δεν βρίσκεται «στον αέρα», στηρίζεται σε υπαρκτά αποτελέσματα και ρεαλιστικές υποθέσεις», διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας έχει συμφωνηθεί με την τρόικα στο ύψος του πλεονάσματος για φέτος, δεν υπάρχει συμφωνία για το 2014. Αξιολογούνται τα στοιχεία, οι προβλέψεις, η επίδραση του προϋπολογισμού του 2013, οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις, ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, οι παρεμβάσεις στην εισφοροδιαφυγή, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «είμαστε σε διαπραγματεύσεις και υποστηρίζουμε τεκμηριωμένα ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν».
Πηγή : naftemporik
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: