Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σε τροχιά σύγκλισης για ομαδικές απολύσεις και μείωση εισφορών

SHARE

«Δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων ούτε η Τρόικα το ζήτησε ποτέ ενάμισι χρόνο τώρα» υποστήριζε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας που μετείχε στη σύσκεψη των κυρίων Γ. Βρούτση και Γ. Στουρνάρα με την ομάδα Τόμσεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο σύγκλισης σε όλα τα ανοιχτά θέματα.
 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας «ακούνε τις προτάσεις μας» ενώ, όπως υποστήριξε, οι ελεγκτές δεν έθεσαν θέμα βιωσιμότητος των Ταμείων, ούτε αμφισβητούν την απόδοση των μέτρων κατά της εισφοροδιαφυγής.
Ειδικά για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% σταδιακά έως το 2016, που αποτελεί μνημονική υποχρέωση της χώρας μας, οι δανειστές άκουσαν τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για να εφαρμοστεί το μέτρο σαν «μπόνους» σε επιχειρήσεις που είναι συνεπείς και προσλαμβάνουν εργαζόμενους που ανήκουν σε ευαίσθητες κατηγορίες όπως μακροχρόνια άνεργους και νέους έως 29 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. «Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα βρούμε λύση, πρόκειται για μία μείζονα διαρθρωτική αλλαγή που θα ωφελήσει στην απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα».
Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να μετριάσει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου στα οικονομικά των Ταμείων, δεδομένου ότι θα σημάνει απώλειες 350 εκατ. ευρώ ετησίως ή 800 εκατ. ευρώ έως το 2016 μόνο για το ΙΚΑ.

SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: