Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ...

SHARE
Νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.  Σύμφωνα με το Mega, η ρύθμιση θα αφορά εκείνους που έχουν οφειλές έως... 
10.000 ευρώ και -κατά τις πληροφορίες- αυτή τη φορά δεν θα προβλέπονται ειδικές προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρύθμιση θα αφορά περίπου 200.000 πολίτες με οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Νέα διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που από ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου ερμηνεύτηκε ως προτροπή για σαρωτικές αλλαγές για αύξηση των ηλικιακών ορίων και μείωση των συντάξεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρουτσης παραδέχεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις», αλλά «αντίθετα είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…»
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο υπουργός, «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα».
Τέλος, ο κ. Βρούτσης τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη φορά ένα «ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο εξοικονομούνται σημαντικότατοι πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή του επάρκεια».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: