Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

SHARE

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μεταξύ των κορυφαίων ιατρικών  σχολών του κόσμου». Αυτό μου ανέφερε 33χρονος, νέος επίκουρος καθηγητής της σχολής, ο οποίος με πείσμα και δουλειά έως τώρα έχει... 
πετύχει τους στόχους του. Προ δεκαπενταετίας, στα 18 του μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εισήχθη στην Ιατρική  Κρήτης. «Εχασε» τη σχολή της Αθήνας για λίγα μόρια. Για να γίνουν κατανοητές οι απειροελάχιστες διαφορές είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι η βάση εισαγωγής στην Ιατρική Αθηνών ήταν 19.170 μόρια και στην Κρήτης 18.578 μόρια. Δηλαδή, στην κλίμακα του 20 τις δύο σχολές χώριζαν 0,6 μονάδες. 
Παρότι πήρε το διαβατήριο για τις ιατρικές σπουδές, που ήταν το κύριο όνειρό του, ο 18χρονος, τότε, φοιτητής ήθελε να υλοποιήσει... ολόκληρο το όνειρό του. Ετσι, την επόμενη χρονιά ξαναέδωσε πανελλαδικές εξετάσεις (φανταστείτε τον κόπο της μελέτης, το άγχος των εξετάσεων, την αγωνία των αποτελεσμάτων) και τα κατάφερε: εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών. Στα χρόνια που ακολούθησαν, με συνέπεια  και πίστη στις δυνάμεις του, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και προχώρησε ώστε σήμερα να είναι μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού της σχολής που ονειρευόταν από τότε που ήταν έφηβος: της Ιατρικής Αθηνών.
«Στις 10 Οκτωβρίου 2012 δημοσιεύθηκε το "Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities" για το 2012 (http://NTUranking.lis.ntuedu.tw), σύμφωνα με το οποίο η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατετάγη στη θέση 136 στον τομέα Κλινικής Ιατρικής και είναι η μόνη Ιατρική Σχολή της Ελλάδας που βρίσκεται μεταξύ των 300 κορυφαίων στην παγκόσμια κατάταξη» μου ανέφερε σε σημείωμά του. Το «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities» του National Taiwan University Ranking (NTU Ranking), παλαιότερα γνωστό ως HEEACT Ranking (2007-2010), είναι σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημιακών σχολών με βάση την ερευνητική δραστηριότητα. Το σύστημα NTU Ranking βασίζεται σε στατιστικές αναλύσεις επιστημονικών άρθρων με βάση τρία κύρια κριτήρια: την ερευνητική παραγωγικότητα, τη διεθνή απήχηση της έρευνας και την ερευνητική αριστεία. «Στη διεθνή απήχηση της έρευνας και την ερευνητική παραγωγικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις διεθνείς βάσεις δεδομένων, η Ιατρική Σχολή Αθηνών έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και αρκετά μέλη της ανήκουν στους πλέον διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες του ερευνητικού τους πεδίου» προσθέτει.
Τα λόγια του 33χρονου πανεπιστημιακού έχουν ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο διότι μιλά για τα επιτεύγματα μιας ελληνικής σχολής - και είναι γεγονός ότι στα ελληνικά ΑΕΙ υπάρχουν πολλές σχολές και πανεπιστημιακοί με σημαντικό έργο και διεθνή αναγνώριση στον τομέα τους - αλλά κυρίως διότι ο ίδιος είναι υπερήφανος για το έργο της σχολής του.
Μια υπερηφάνεια που υποδηλώνει δύναμη για δουλειά, πίστη και όραμα εν μέσω χαλεπών καιρών.
Πηγή : Καθημερινή..
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: