Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

'' ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ''...

SHARE

Επενδυτικές ευκαιρίες και εξασφάλιση των χρημάτων τους αναζητούν Έλληνες, Ισπανοί και Πολωνοί στη Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Πληρώνουν δε συχνά τοις μετρητοίς...
'' Οι Έλληνες αγοράζουν μόνο από ιδιώτες'', ανέφερε, σύμφωνα με το περιοδικό, διαφήμιση μεσιτικού γραφείου στην περιοχή κοντά στο Αμβούργο και έκανε λόγο για ''εγγυημένη διακριτικότητα'', ενώ, σε άλλη καταχώρηση, μεσίτης διαφήμιζε '' πως θα σώσετε τα χρήματα σας από τον Γκάουκ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τους άλλους μαφιόζους''.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ένα τρίτο των αγοραστών γης, μονοκατοικιών και διαμερισμάτων στη Γερμανία προέρχεται πλέον από το εξωτερικό. Επιπλέον, οι ξένοι επενδυτές, σε αντίθεση με τους Γερμανούς, πληρώνουν συνήθως σε μετρητά.
Το Spiegel επισημαίνει πάντως ότι η προτίμηση των επενδυτών στις γερμανικές πόλεις οφείλεται στο γεγονός ότι π.χ στο Βερολίνο οι τιμές των ακινήτων κυμαίνονται στα 1400-1500 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις τιμές στο Παρίσι, το Μιλάνο ή τη Μπολόνια, ενώ διευκρινίζει ότι ''δεν είναι μόνο οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν στο Βερολίνο, αλλά και πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι θέλουν να εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε μία πόλη όπου σημειώνεται έκρηξη στην αγορά ακινήτων''.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: