Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ Ο ΝΟΜΟΣ... "ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ"

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Είναι αλήθεια... ότι επιτευχθεί τελικά πριν από λίγο συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των εφοριακών της χώρας... Από πλευράς... της κυβέρνησης συντονιστής αυτής της προσπάθειας ήταν ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ό οποίος κατάφερε τελικά να καταλήξει σε
ενδοκυβερνητικό συμβιβασμό η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά και του Χρήστου Πρωτόπαππα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των  των Εφοριακών της χώρας !
Δύο... μέρες διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς δεν.. ήταν λίγες σε μία υπόθεση που παρα λίγο να εξελιχθεί σε "θρίλερ" !
Η παρέμβαση σε πολλαπλά επίπεδα του Δημήτρη Σταμάτη οδήγησε στην απόφαση ο... νόμος θα εφαρμοσθεί ως έχει !
Τώρα όσα... στελέχη των ΔΟΥ δεν έχει λήξει η θητεία τους δεν θα... υπάρξει αντικατάσταση αντίθετα θα τεθούν ...αξιολογικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια τα οποία θα τεθούν ώστε να διενεργηθούν ...έλεγχοι αποδοτικότητας μέχρι τέλος του... Ιανουαρίου του 2013.
Με τα ίδια κριτήρια θα διενεργούνται... αξιολογήσεις των επικεφαλής των Εφοριών και του ΣΔΟΕ σε τριμηνιαία βάση !
 
Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε πριν απο λίγο διευκρινιστική ανακοίνωση που αναφέρει σχετικά για τις "κεφαλές" των Εφοριών και την επιλογή τους:
  • Για όσες περιπτώσεις έχει λήξει η θητεία, η τοποθέτηση θα γίνει με βάση τη διαδικασία και τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις της παραγράφου 21 του άρθρου 55 ν. 4002/11, όπως ισχύει σήμερα. Οι αποφάσεις τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων θα εξειδικευθούν ως 31/12/2012 με τους συγκεκριμένους στόχους (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν κατά την διάρκεια της θητείας τους και οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος. Εξυπακούεται πως στην κρίση για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων μετέχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κατά το νόμο τυπικά προσόντα.
  • Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί ως τις 31/1/2013, θα καθοριστούν ο τρόπος, η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου επίτευξης των στόχων της προηγουμένης παραγράφου, στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών.
  • Για όσες περιπτώσεις δεν έχει λήξει η θητεία, οι σημερινοί προϊστάμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το νόμο και θα υπόκεινται στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν.
 
Νομίζω ότι... ο Δημήτρης Σταμάτης έκλεισε το θέμα με τους εφοριακούς και ο θόρυβος κάπου εδώ... έκλεισε οριστικά...!
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σταμάτης έχει το... ταλέντο της διαπραγμάτευσης βέβαια όπου θέλει να το χρησιμοποιήσει αφού σε πολλά άλλα θέματα δείχνει ...αδιάφορος ! ! !
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: