Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

SHARE

Tο ενδεχόμενο το Μνημόνιο της Κύπρου να μην υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά από εκείνη που θα προκύψει από τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή... 

''Από πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπογραφεί σύντομα'', δήλωσε ο κ. Σιαρλή απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θα ληφθεί απόφαση από το Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου.
Ο κ. Σιαρλή είπε ότι αυτή είναι η επιδίωξη της Κύπρου, αλλά η απόφαση εξαρτάται από το Eurogroup, το οποίο είναι δυνατό να αποφασίσει αναβολή στη λήψη τελικής απόφασης. Τόνισε επίσης ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα 16 κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ακολούθως να εξασφαλισθεί η έγκριση του Μνημονίου από τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών αυτών.
Την ίδια στιγμή, απέρριψε τη θέση ότι το ρωσικό δάνειο των 2,5 δις ευρώ θα συμπεριληφθεί στο ποσό των δημοσιονομικών αναγκών του κράτους και διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διμερείς διαπραγματεύσεις για παράταση της αποπληρωμής του σε βάθος χρόνου, αντί το 2016.
Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα έχει την απάντηση της Ρωσίας πριν από το Εurogroup της 21ης Ιανουαρίου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: