Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η... "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ"

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Έκλεισε... και τυπικά στις 2 το μεσημέρι η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στην... επαναγορά ομολόγων... Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν... 
31.5 δις ευρώ ομολόγων...οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν με επιπλέον 4 δις ευρώ ή με το 98 - 100% των τίτλων τους και τα hedge funds με επιπλέον 600 εκατ. ευρώ !
Οι τράπεζες... αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν με το σύνολο των τίτλων τους, μετά την διαπίστωση ότι δεν ήταν ικανοποιητική η προσφορά τίτλων από τους ξένους κατόχους ομολόγων !
Σε ερώτηση εάν ξανανοίξει η διαδικασία προσφορών για επαναγορά ομολόγων η απάντηση από στέλεχος του Υπουργείου οικονομικών ήταν αρνητική αφού φήμες έδιναν και έπαιρναν ότιθα ζητηθεί (...ε;) μεγαλύτερη συμμετοχή στην επαναγορά ομολόγων !!!
Με εκκρεμότητες έληξε και το σημερινό... Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ ενώ όλα θα... κριθούν οριστικά την Πέμπτη για την εκταμίευση πια της δόσης των...34.4 δις ευρώ !
Τώρα το φορολογικό αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή στην βουλή αφού το προσχέδιο του ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Πάμε εν τάχη πλέον για την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής στις 13 Δεκεμβρίου όπου θα δοθεί το τελικό ΟΚ για την εκταμίευση της δόσης!
Τώρα 13-14 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν επίσης θέματα όπως...τα βήματα προς την τραπεζική ένωση. Το θεωρούμενο ως πιο φλέγον για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη μετά την αδιέξοδη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό και το «σύντομο» Ecofin για την κεντρική εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα υπό την ΕΚΤ.
Οι ηγέτες θα εξετάσουν επίσης και  το ζήτημα στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης επί των προτάσεων από τα κοινοτικά όργανα για τον οδικό χάρτη της, μακροπρόθεσμης, στενότερης οικονομικής ενοποίησης.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: