Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΥΠΑ 2-4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

SHARE

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Ανοίγει... και πάλι για λίγο-σύμφωνα με πληροφορίες μας-η... διαδικασία κατάθεσης προσφορών για την συμμετοχή στην επαναγορά ομολόγων. Από τα... 
30 δις ευρώ συνολικά που απαιτούνται για την καταβολή της δόσης-που θα διαγράψουν 20 δις ευρώ δημόσιου χρέους της χώρας μας-συγκεντρώθηκαν περίπου... 16 δις ευρώαπό τους ξένους και τα hedge funds και 10 δισ. ευρώ από... τις Ελληνικές τράπεζες σύνολο δηλαδή 26 δις ευρώ.
Έτσι... αναζητούνται ακόμα... 2 έως... 4 δις ευρώ για να κλείσει η "τρύπα" και οδηγεί σε... άνοιγμα και πάλι της διαδικασίας έτσι ώστε να τηρηθούν όλα κατά γράμμα στην...διαδικασία επαναγοράς ! 
Σίγουρα.. η συμμετοχή των ξένων και των hedge funds δεν είχε πλήρως αποτιμηθεί κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει ενώ ...τελικά πραγματοποιήθηκε τελικά το EuroWorking group όπως είχαμε προβλέψει με τον... κ.Στουρνάρα να βρίσκεται στο... Μόναχο της Γερμανίας μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο... κ. Στουρνάρας συμμετείχε στο  EuroWorking group αποτιμώντας την συμμετοχή της χώρας στην... διαδικασία επαναγοράς ομολόγων και τονίζοντας ότι... σήμερα... θα ανοίξει... "ένας νέος μικρός συμπληρωματικός γύρος προσφοράς ομολόγων" πιθανότατα από Ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να καλυφθεί η...  "τρύπα" στο πρόγραμμα ύψους... 2 έως 4 δις.ευρώ !

Δεν μένει λοιπών να... καλυφθούν με... σύντομες διαδικασίες και τα υπόλοιπα 2-4 δις ευρώ....για να συμπληρωθούν συνολικά τα 30 δις ευρώ...!
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: