Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εκλογικό δίληµµα χωρις ουσία και νόημα...

SHARE
Μία νέα κόκκινη γραµµή της κυβέρνησής του χωρίς ομως να γνωρίζουμε αν τελικά είναι αλήθεια, τράβηξε χθες ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιβληθούν νέα µέτρα εις βάρος των µισθωτών και των συνταξιούχων. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως, όπως επανέλαβε πολλές φορές, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι συνεπής ως προς τις δεσµεύσεις της απέναντι στο Μνηµόνιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσµεύτηκε για µία ακόµη φορά ενώπιον του ελληνικού λαού ότι το 2013 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η χώρα θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τους ρους του Μνηµονίου. Και ανέφερε για το 2011 ότι αποτελεί το δεύτερο κρίσιµο ηµίχρονο αφού «ο συναγερµός δεν έχει λήξει», προσδιορίζοντας παράλληλα το 2012 ως την χρονιά της ανάπτυξης και των θετικών προσήµων. Ως εκ τούτου έκανε σαφές ότι τα µέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση «δεν θα είναι εναντίον µισθωτών και συνταξιούχων», αλλά θα στοχεύουν στην αντιµετώπιση της φοροδιαφυγής και στην περαιτέρω περιστολή δαπανών.
Το µήνυµα που έστειλε για µία ακόµη φορά στους δανειστές µας ήταν πως οι έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλες θυσίες: «Ο κ. Ρεν µπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αλλά δεν έχει µιλήσει για µισθούς και συντάξεις. Σάς λέω όµως ποια είναι η κόκκινη γραµµή» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.
Ουσιαστικά, όπως σχολίαζαν µετά το πέρας της συνέντευξης κυβερνητικοί παράγοντες, µε τις απαντήσεις του έστειλε µηνύµατα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Κι αυτό το έκανε σε πολλά ζητήµατα που τέθηκαν στο τραπέζι.
«Εκβιασµό» καταγγέλλουν ΝΔ και Αριστερά
ΓΙΑ «ΕΜΠΟΡΙΟ φόβου» κατηγόρησε η Ν.Δ. τον Γ. Παπανδρέου µετά τη διακαναλική συνέντευξη, ενώ δηλώνει έτοιµη για εκλογές... «Ενας πανικόβλητος Πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώµα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές.
Η Ν.Δ. τον καλεί να αφήσει το “εµπόριο του φόβου” και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουµε, ως χώρα, το ναυάγιο. Εµείς εργαζόµαστε για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί γι’ αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώµα. Οµως, ας µην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η Ν.Δ. είναι έτοιµη για κάθε ενδεχόµενο...», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωµατικής αντιπολίτευσης Π. Παναγιωτόπουλου.
Οξύτατη ήταν και η αντίδραση του ΣΥΝ, που ανέφερε ότι «τα εκβιαστικά διλήµµατα που έθεσε ο Πρωθυπουργός είναι κενά και ξεπερασµένα. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι µπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του Μνηµονίου».
«Κατώτερη των περιστάσεων» έκρινε την πρωθυπουργική παρέµβαση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου «φοβισµένο και υποτονικό» και κατέληξε: «Ευτυχώς που το Καστρί είναι κοντά στη Ραφήνα και έτσι φαίνεται ο κ. Καραµανλής να εξασφαλίζει παρτενέρ στο “τάβλι των συνταξιούχων”».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

Ανώνυμος είπε...

δικιο εχετε