Η Ελλάδα και το παντοδύναμο φακελάκι

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Δεν περνάει ημέρα που να μην γίνεται αναφορά στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας από τον διεθνή τύπο. «Το παντοδύναμο φακελάκι» είναι ο τίτλος άρθρου για τη χώρα μας που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του διεθνούς κύρους γερμανικού περιοδικού Der Spiegel .
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όχι μόνον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και οι φόβοι της ΕΕ και των επενδυτών για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική νεποτισμού ... των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων: «Οι Έλληνες κατάφεραν να φθάσουν στο χείλος του γκρεμού, λίγο πριν από τη χρεοκοπία. Το σοκ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα, αλλά η ελίτ πιστεύει ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως π.χ. οι Γερμανοί, θα πληρώσουν για τη διαφθορά.»
Μόλις ξέσπασε η κρίση φάνηκε ότι η Ελλάδα εκτός από τη ναυτιλία και τον τουρισμό έχει ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα έσοδα από τους φόρους μειώθηκαν δραστικά και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα είναι διπλάσιο από όσο κατ’ αρχήν υπολογιζόταν…»
«Επί χρόνια οι συντηρητικές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν στην εξουσία και δανείζονταν σαν να μην υπήρχε το αύριο. Η κακοδιαχείριση και το πελατειακό σύστημα οδήγησαν τελικά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι πολίτες αντέδρασαν με το δικό τους τρόπο, με διαφθορά και απάτες….»
Διαβάστε περισσότερα: http://politikiprotasi.blogspot.com/2009/12/blog-post_7697.html#ixzz0b3uMmb0p

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog