Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ+

SHARE
Σε κλοιό πιέσεων η ελληνική οικονομία μετά τη δεύτερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας μέσα σε λίγες ήμερες. Μετά τη Fits την Τετάρτη και Standard & Poor’s ανακοινώσε ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από Α- σε BBB+. Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος, αναφέρει σε ανακοίνωση ο αναλυτής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ΒΒΒ+ από Α- προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Standard & Poor’s. “Η υποβάθμιση αυτή αντανακλά της άποψη μας, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι ελληνικές αρχές για την μείωση του ελλείμματος, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσουν σε σταθερή μείωση του δημοσίου χρέους” τονίζει η Standard & Poor’s και εκτιμά ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αναδιοργανώσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, θα αντιμετωπίσουν εμπόδια που θα χρειαστεί επίμονη προσπάθεια και χρόνος για να ξεπεραστούν. Επίσης η S&P αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα ανάλογη κίνηση στο προσεχές μέλλον, καθώς διατηρεί την οικονομία μας υπό παρακολούθηση για αρνητική αξιολόγηση.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: