ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ EΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Ένας στους δύο Έλληνες (51,6%) θεωρεί "απειλή" για τη χώρα την παρουσία μεταναστών, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα. Επίσης, στο ερώτημα "τι αποτελεί η παρουσία των μεταναστών στη χώρα;", το 30,6% απαντά "ευκαιρία", ενώ το 17,8% δεν έχει άποψη...
Σε ερωτήσεις πάνω στο ίδιο θέμα, το 79,3% εκτιμά ότι οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα είναι "πάρα πολλοί", το 18,6% "αρκετοί, αλλά όχι πάρα πολλοί" και το 1,6% "όχι και τόσοι πολλοί". Το 57,5% θεωρεί ότι "οι μετανάστες συμπιέζουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων", ενώ το 34,3% εκτιμά ότι "συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".
Αξιοσημείωτο είναι το εύρημα στις σχεδόν κοινές αντιδράσεις Ελλήνων και μεταναστών στην φράση: "Οι μετανάστες κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν να κάνουν οι Έλληνες". Καταφατικά απάντησε το 74,9% των Ελλήνων και το 63,8% των μεταναστών.
Από την πλευρά τους, οι μετανάστες κατά 65,3% θεωρούν "δεύτερη πατρίδα τους την Ελλάδα", με μόλις το 1,9% να τη θεωρεί "κάτι εχθρικό". Το 51,3% απαντά ότι δεν έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά από Έλληνες, ενώ το 47% απαντά θετικά.
Το 64,7% των μεταναστών σκοπεύει να παραμείνει στην Ελλάδα, 23,6% να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής, και το 4,9% να μεταναστεύσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται "ασφαλείς", το 25,3% νιώθει ότι "κινδυνεύει", ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι "κινδυνεύει" έναντι του 29,6% που αισθάνονται "ασφαλείς".
- Η έρευνα διεξήχθη τον Αύγουστο από την Κάπα Research σε πανελλαδικό δείγμα 530 μεταναστών και 1280 Ελλήνων. Τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν την Τετάρτη (23/12) στο Μέγαρο Υπατία σε ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα. Πηγή: http://www.nooz.gr

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog