Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Τρισέ: Κόψτε μισθούς στο Δημόσιο

SHARE
Μέτρα εξυγίανσης της Οικονομίας της ανάλογα με αυτά που έλαβε και η Ιρλανδία -η οποία μείωσε τους μισθούς στο δημόσιο τομέα- πρέπει να πάρει και η Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρ. Κοινοβουλίου.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ.Τρισέ είπε μεταξύ άλλων ότι «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Γνωρίζουμε όλοι τα αριθμητικά στοιχεία και τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για παράδειγμα στην κατεύθυνση της φορολογικής μεταρρύθμισης).
Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, αλλά, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές είναι αναγκαίες και ελπίζουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει την προνοητικότητα να τις λάβει». Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν.Χουντή (ΣΥΡΙΖΑ) για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε την ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ιρλανδίας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αυτής της χώρας ορθώς έλαβε δύσκολες αποφάσεις κάτι που πρέπει να πράξει και η Αθήνα: «Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική» τόνισε ο κ. Τρισέ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: