Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σύγχυση στην Αντιτρομοκρατική, για τις οργανώσεις..

SHARE
Σύγχυση επικρατεί από προχθές το βράδυ στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη «μη αναμενόμενη» επανεμφάνιση της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», που χτύπησε τα γραφεία της εταιρίας Profit στο Κολωνάκι και ανέλαβε με δισέλιδη προκήρυξη την ευθύνη και για την εντυπωσιακή έκρηξη της 19ης Μαρτίου έξω από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ), λίγα μέτρα μακριά από τη ΓΑΔΑ.
Το προχθεσινό χτύπημα στην οδό Λυκαβηττού αποπροσανατόλισε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, που ενώ τους τελευταίους μήνες εστίαζαν τις έρευνές τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών, τώρα βλέπουν ότι έρχεται στο προσκήνιο και μια τρίτη οργάνωση, η οποία όπως έχει δείξει και στο παρελθόν έχει σημαντικές επιχειρησιακές ικανότητες. Χαρακτηριστικό ήταν το χτύπημά τους με πυροδότηση μέσω κινητού στα δικαστήρια της Λάρισας, τον Μάιο του 2004, όπως και αυτό κατά του αυτοκινήτου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, το Μάιο του 2006, όταν ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεχειρισμό από παιδικό παιχνίδι.
Την ίδια στιγμή, στο μυαλό των ανώτερων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο πίσω από το χτύπημα στο Κολωνάκι βρίσκεται μια ομάδα τρομοκρατών που διασπάται σε μικρότερες οργανώσεις και πραγματοποιεί επιθέσεις με διαφορετικά ονόματα. Οποιο σενάριο όμως και αν ισχύει, ο τηλεχειρισμός φαίνεται, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., να είναι και το βασικό χαρακτηριστικό της τρομοκρατικής ομάδας. Αλλωστε, τηλεχειρισμός χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ. Στο μεταξύ, το «καλογραμμένο» δισέλιδο κείμενο που έστειλε η «Λαϊκή Θέληση» στο «Ποντίκι», με το οποίο γίνεται και η ανάληψη της ευθύνης για το χτύπημα κατά της ΚΕΔ, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έκανε τους ειδικούς αναλυτές να ανησυχούν για τη «μελετημένη διατύπωση των θέσεών της». Στην προκήρυξή τους τα μέλη της οργάνωσης εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν να χτυπήσουν στην ΚΕΔ και τα γραφεία της Profit αναφέροντας: «Η ΚΕΔ ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε μια άνευ προηγουμένου συνδιαλλαγή με την περιβόητη ‘‘Βατοπαίδι Χρηματιστηριακή’’».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: