Όποτε ξεσπούσε κάποιο σκάνδαλο (ομόλογα, Βατοπέδι, Siemens, Παυλίδης κ.α.), οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ σταματούσαν το έργο τους και ξεκινούσαν όλοι μαζί την προσπάθεια να καλύψουν το σκάνδαλο. Η πολιτική έμενε πίσω, αλλά ποιος ενδιαφέρεται για αυτήν, μπροστά στο κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Ωστόσο, οι διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, δεν μπορούν να περιμένουν την Ελλάδα. Οι πολιτικοί στο εξωτερικό προχωρούν και εργάζονται, προσπαθώντας να απεμπλακεί η παγκόσμια οικονομία από την ύφεση.
Ήδη στην Αμερική υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα, τα οποία αν παραμείνουν, θα μπορούμε να μιλάμε για την έναρξη της ανάκαμψης. Εκεί... Γιατί εδώ θα την αντιληφθούμε και πάλι με καθυστέρηση.
Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός οικονομίας κ. Παπαθανασίου, προετοιμάζει νέους φόρους. Φόροι που θα έρθουν να προστεθούν στο ήδη επιβαρυμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο ισορροπούν οι οικογενειακοί και προσωπικοί μας προϋπολογισμοί
Η ίδια κυβέρνηση τους τελευταίους 4 μήνες, έχει αλλάξει 4 φορές τα δεδομένα του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος. Επίσης, οι προβλέψεις για ανάπτυξη έχουν γίνει ανέκδοτο στο εξωτερικό.
Έπειτα από επιστολή του κ. Παπανδρέου στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ξεκινήσει νέος πόλεμος ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σχετικά με την οικονομία. Το θέμα δεν είναι ποιος από τους δύο θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το θέμα της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικό από τις εντυπώσεις που κερδίζεις από τα σκάνδαλα. Θα πρέπει να πάνε όλα τα κόμματα με συγκεκριμένες προτάσεις και να προσπαθήσουν να βρουν λύση. Θα πρέπει να επιδείξει ο καθένας ότι ενδιαφέρεται και αξιολογεί την κάθε πρόταση ανάλογα το περιεχόμενό της και όχι την κομματική της προέλευση.
Αλλά τι λέω... Θα φτάσουν πάλι προτάσεις και θα επικρατήσουν όσες στηρίζονται από 151 βουλευτές. Όμως μέσα σε αυτές τις ψήφους, θα βρούμε και των κ.κ. Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Παυλίδη και πολλών άλλων που η συμμετοχή του ονόματός τους σε σκάνδαλα, θέτει σε αμφισβήτηση την συμμετοχή τους στις επόμενες εκλογές. Με την υποστήριξη αυτών των ψήφων, η κυβέρνηση θα ασκήσει την οικονομική πολιτική σε αυτή την κρίσιμη περίοδο...
Θα αλλαχθεί η ατζέντα αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο. Μικροκομματικά, πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα, θα εξακολουθούν να επηρεάζουν την άσκηση εξουσίας. Αναρωτιέμαι... Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κρίση της κοινωνίας αλλάζει?
Απο άρθρο του Γ. Φακίτσα
0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:
Δημοσίευση σχολίου