Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τρέχουν να προλάβουν τον Ιό με μέτρα!

SHARE
Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος, ωστόσο, αλλάζει τα δεδομένα σε επίπεδο επιστημονικής αντιμετώπισης και σε επίπεδο μέτρων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μπουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για τη γρίπη τρία ακόμη νοσοκομεία: το Παίδων «Αγία Σοφία», το μαιευτήριο «Ελενα» για τις έγκυες και το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου.
«Συναγερμός» σήμανε χθες στην Κρήτη, όταν ένας 30χρονος ναυτικός, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βενεζουέλα, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Ωστόσο, υποβλήθηκε σε δύο εξετάσεις για τον νέο ιό της γρίπης, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικάΘα ακολουθήσουν κι άλλα νοσοκομεία, όπως της Ρόδου, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων, της Πάτρας, της Κέρκυρας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας. Για τη στελέχωση των μονάδων θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα 200 άτομα.
Στο μεταξύ, «συναγερμός» σήμανε χθες στην Κρήτη, όταν ένας 30χρονος ναυτικός, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βενεζουέλα, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Ο 30χρονος επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό στα Χανιά από τον οποίο παραπέμφθηκε στο νοσοκομείο της πόλης. Υποβλήθηκε σε δύο εξετάσεις για τον νέο ιό της γρίπης, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. Για καθαρά προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου για νέα εξέταση. Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος Χαριτάκης εκτιμά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει θετική η τρίτη εξέταση.
Υγιεινή
Ο νέος ιός της γρίπης κρατά σε εγρήγορση την επιστημονική κοινότητα. Επικαλούμενος επιστημονικές εκτιμήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένονται κι άλλα κρούσματα, λόγω του συνδυασμού του νέου ιού με τον ιό της εποχικής γρίπης. Κάλεσε τους πολίτες να φροντίζουν την ατομική και δημόσια υγιεινή, στους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, αλλά και σε οποιονδήποτε χώρο συνάθροισης, όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού και από τον συγχρωτισμό. Οι υγειονομικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η καλή ενημέρωση των πολιτών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον έλεγχο της επιδημίας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα συμπεριληφθεί στα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων ενημερωτικό έντυπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη του φαινομένου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ -Τέσσερις νοσηλευτές εκτέθηκαν στον ιό
Αναστάτωση προκάλεσε χθες καταγγελία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις νοσηλευτές του «Σισμανόγλειου» εκτέθηκαν στον ιό της γρίπης, κατά την πρώτη προσέλευση του 19χρονου ασθενούς στο νοσοκομείο. Οι νοσηλευτές καλούνται να λάβουν προληπτικά χημειοπροφύλαξη, διαδικασία που προφανώς δεν εμπεριέχεται στο σχέδιο αντιμετώπισης μιας πιθανής πανδημίας. Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας ζητούν να παρέμβει ο υπουργός Υγείας και να καταλογίσει ευθύνες, όπου υπάρχουν. Ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» κ. Βασίλης Βιγκλής δήλωσε χθες ότι η αντιμετώπιση του 19χρονου έγινε όπως προβλέπουν οι διαδικασίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ -Συνεπιβάτης με τον 19χρονο ο υπ. Υγείας
Συνεπιβάτης με τον 19χρονο, στο ταξίδι του από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, ήταν ο υπουργός Υγείας! Ο κ. Αβραμόπουλος επέστρεφε το Σάββατο, με την ίδια πτήση από τη Νέα Υόρκη, όπου είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Ο ίδιος δεν το γνώριζε, αλλά ενημερώθηκε χθες, μετά την ιχνηλασία που έκανε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πηγές από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν χθες ότι ο υπουργός συνοδευόταν από έναν συνεργάτη και τον άνδρα της ασφάλειάς του.
Απείχαν, όμως, και οι τρεις αρκετά από τον 19χρονο, ο οποίος καθόταν στη σειρά 37 του αεροσκάφους. Ο υπουργός ήταν στις πρώτες θέσεις της «business class» και οι συνεργάτες του αρκετές θέσεις πιο μπροστά από εκείνη του 19χρονου φοιτητή.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: