Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Βουλιαζει το Δημοσιο απο νεες προσληψεις!

SHARE
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας « Ελεύθερος Τύπος » δόθηκε το πράσινο φώς για την πρόσληψη 132.000 υπαλλήλων, μόνιμων και συμβασιούχων, στο Δημόσιο . Σύμφωνα πάντα με τη λίστα του προγραμματισμού των προσλήψεων για το 2009 που έχουν στείλει οι φορείς του στενού δημόσιου τομέα στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητούνται 131.875 άτομα προκειμένου να στελεχώσουν 50.701 μόνιμες θέσεις και 81.174 με συμβάσεις.
Είναι φανερό ότι οι υπουργοί έστειλαν τις λίστες με τα αιτήματα επηρεασμένοι και από το προεκλογικό κλίμα που υπάρχει. Για το λόγο αυτό, ο αριθμός ανέβηκε σχεδόν κατά 50.000 από πέρυσι, όταν κατατέθηκαν 87.115 αιτήσεις για προσλήψεις, εκ των οποίων οι 24.945 αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, ενώ το 2007 υποβλήθηκαν συνολικά 129.149 αιτήσεις για
προσλήψεις, εκ των οποίων μόλις οι 17.528 είχαν να κάνουν με μόνιμους υπαλλήλους.
Οι περισσότερες αιτήσεις για προσλήψεις έχουν κατατεθεί από τα υπουργεία που εποπτεύουν τους τομείς της Ασφάλειας, της Παιδείας και της Υγείας. Υπάρχουν και κάποια υπουργεία που ξεχωρίζουν με τα αιτήματα που κατέθεσαν προς έγκριση από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, όπως το υπουργείο Πολιτισμού, που ζητά να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη 2.600 μόνιμων υπαλλήλων. Προφανώς, πρόκειται για συμβασιούχους του υπουργείου, τους οποίους η πολιτική του ηγεσία θέλει να τους μονιμοποιήσει με τη βοήθεια της μοριοδότησης.
Κύκλοι από το περιβάλλον του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου αυτή την φορά επισημαίνουν ότι η «στροφή» που παρατηρείται στις προτιμήσεις των φορέων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων αποτελούν σημεία των καιρών, που έχουν να κάνουν βέβαια με την οικονομική κρίση και την ανασφάλεια που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: