Οι Ευρωπαίοι για την Ελληνική Οικονομία και τα δάκρυα των Βρετανών...

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

ΟΙ Ευρωπαίοι μας έχουν πάρει χαμπάρι. Μετά την αποκάλυψη ότι γαλάζιοι και πράσινοι ευθύνονται για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας τώρα μας κριτικάρουν για το Ευρώ και οι Βρετανοί. Σημασία έχει ότι οι επίτροποι της Κομισιόν μίλησαν για 'μαγειρέματα΄επι εποχής Σημίτη των οικονομικών δεδομένων που αφορούσαν την Ο.Ν.Ε. με την Ευρώπη και αποδείχτηκε ότι μπήκαμε στο Ευρώ έστω και στο παρά πέντε.

Ωστόσο η πρόσφατη κριτική χθές των Βρετανικών εφημερίδων ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αδύναμο..κρίκο της Ευρωζώνης με ορατό αποτέλεσμα την σκληρή λιτότητα σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Αλλά γιατί μας κριτικάρουν οι Βρετανοί που κανονικά δεν θα έπρεπε να ομιλούν για τα δικά μας προβλήματα; Μάλλον γιατί θέλουν να μειώσουν την αξία των επενδύσεων που έγιναν στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα κροκοδείλια δάκρυα της Αγγλίας έχουν άλλους στόχους. Ομως σαφώς μην λησμονούμε ότι 1ον οι Βρετανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για το Ευρώ την στιγμή που δεν μπήκαν στην Ευρωζώνη και χρησιμοποιούν την Αγγλική λίρα τους καθώς πίστεψαν ότι θα γλύτωναν απο την υπόλοιπη Ευρώπη και 2ον διότι η οικονομική κρίση τελικά τους επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό απο ότι οι υπόλοιπες χώρες ιδίως λόγω της βιομηχανίας που διαθέτει. Μάλλον πρέπει να ελέγξουν τους χρυσούς τραπεζίτες που τώρα αρνούνται να επιστρέψουν τα μεγάλα μπόνους και δώρα που βούτηξαν.

Προφανώς οι σύμμαχοι που πολλές φορές ιστορικά έπαιξαν ηγετικό ρόλο στη χώρα μας επιχειρώντας να ελέγξουν ή να χειραφετήσουν θεσμούς και Κυβερνήσεις, ξεχνούν ότι ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη και γνωρίζει- έστω όσοι ψάχνουν την αλήθεια- τι συνέβη στο παρελθόν. Δεν είναι οξύμωρο την ώρα που βουλιάζει η οικονομία τους, οι εφημερίδες τους να κρίνουν την χώρα μας που μεν έχει προβλήματα αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι λιγότερες απο εκεί; Mάλλον δεν ξέρουν ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσουν τον..κόπρο της Αυλής τους...

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog