Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων φέρνει ρευστό και συγχωροχάρτια!

SHARE
«Δεν μιλάμε για νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Δεν μπορεί να γίνει. Μιλάμε μόνο για τακτοποίηση», δήλωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βάζοντας επιτέλους τέρμα σε διαρροές του κυβερνητικού επιτελείου που «χρύσωναν το χάπι» για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες παράνομα κλεισμένων χώρων και με στόχο την αύξηση των δημόσιων εσόδων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόστιμο θα μειωθεί δραστικά και θα κυμαίνεται από 50 έως και 200 ευρώ ανά τετραγωνικό, για ένα «συγχωροχάρτι» χωρίς πολεοδομικό αντίκρισμα, που απλώς θα φέρει στα δημόσια ταμεία 2-2,5 δισ. ευρώ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=41457764.
Μα και βεβαια δε μπορεί να γίνει νομιμοποίηση κύριε Σουφλιά μου, γιατί άμα γίνει πως θα ξαναζητήσει το δημόσιο περεταίρω συγχωροχάρτια στο μέλλον - με το αζημίωτο; Προσωπικά δεν έχω δει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει κλείσει τους ημιυπαίθριους. εντάξει, το μέτρο είναι καθαρά φοροεισπρακτικό και μπορεί να ισχύσει άπαξ δηλαδή στο μέλλον να μην επιτρέπεται το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων. Aλλά όπως βλέπεις τωρα το Δημόσιο θα εισπράξει 2-2,5 δισ και θα βολέψει άλλες τρέχουσες ανάγκες που προσωπικά νομίζω ότι είναι καλό προκειμένου να μην υπάρξουν προβληματα αλλού.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: