Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Οι Η.Π.Α. πρώτα ισοπεδώνουν και μετά..χρηματοδοτούν στη Μ. Ανατολή!

SHARE
ΓΙΑΤΙ άραγε οι ΗΠΑ θέλουν ως Δαναούς δώρα φέροντος να ανοικοδομήσουν την Γάζα, όταν δεν αντιδρούσαν στις πολεμικές συρράξεις και απλά κατεύθυναν τους Ισραηλινούς χαιδεύοντάς τους τα αυτιά και συνεπώς είναι ανακόλουθοι και δίγλωσσοι; O λόγος είναι τα πακέτα χρηματοδοτήσεων που φυσικά θα τα μοιραστεί το Εβραικό λόμπυ για να μην έχτε αυταπάτες...
Ετσι στη διάσκεψη των διεθνών δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, που διεξάγεται σήμερα Δευτέρα στην Αίγυπτο, θα συμμετάσχει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον ανακοινώνει από το Σαρμ ελ Σέιχ ότι η αμερικανική βοήθεια θα ανέλθει σε περισσότερα από 900 εκατ. δολάρια. Η Ουάσινγκτον έχει κάνει σαφές ότι θέλει να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και δε θα επιτρέψει τα κεφάλαια να καταλήξουν στη Χαμάς.
«Θα ανακοινώσω την δέσμευσή μας για την παροχή ενός σημαντικού πακέτου βοήθειας, αλλά θα ξοδευτεί μόνο εάν κρίνουμε ότι οι στόχοι μας μπορούν να προωθηθούν κι όχι να υπονομευτούν», δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στην Φωνή της Αμερικής.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντως σημειώνουν ότι ανεξαρτήτως του πόση βοήθεια θα προσφερθεί στη Γάζα, οι δεσμεύσεις αυτές δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα εάν το Ισραήλ εξακολουθήσει να κρατά την περιοχή αποκλεισμένη.
Στο μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε η διεθνής οικονομική βοήθεια να κατευθυνθεί στην υποστηριζόμενη από την Δύση- άρα τους κάνουν και τα χατήρια;- Παλαιστινιακή Αρχή και ορισμένες ανεξάρτητες οργανώσεις, όχι στη Χαμάς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: