Προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο νέο σκάνδαλο με τις καταγγελίες Τερζάκη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ νέα σκάνδαλα ενόψει και μάλιστα με γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις διότι όπως φαίνεται τα πρόσωπα και οι Κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά όχι οι μίζες. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του κ .Τερεζάκη απο τις Ελεγκτικές υπηρεσίες της Ε.Ε που αποκαλύφθηκαν ξανά απο τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το Αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' που αν ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα..κόκκαλά του απο τις μίζες.

Ποταμός ήταν ο αρμόδιος ανεξάρτητος Ευρωπαικός υπάλληλος για την σύμβαση που ετοιμάστηκε το 1995, υπογράφηκε το 1996 αλλά όταν έπεσαν οι υπογραφές υπήρξε ρήτρα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ που αφορούσε την παράδοση του έργου απο το 1992 και φαίνεται όπως αποδεικνύεται ότι οι υπογραφές έπεσαν αλλά στο ευρετήριο της σύμβασης υπήρξαν κοστοβόρες επιβαρύνσεις και μεταχρονολογημένες αλχημείες. Μάλιστα, εκθίασε την ύπαρξη υπογραφών απο εντολοδόχους της τότε Κυβέρνησης Σημίτη αλλά και το οξύμωρο γεγονός πως οι μετέπειτα κυβερνήσεις αποδέχθηκαν το έργο.
Το μέγα σκάνδαλο αφορά και ένα μελανό σημείο. Η ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρεία και οι μητρικές της ήταν αρμόδια για την εκτέλεση, ολοκλήρωση, ποιοτικό έλεγχο και παράδοση του έργου. Δηλαδή κάνει τα πάντα και όπως λέμε Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Για αυτές τις ατασθαλίες και τα ερωηματικά που καταγγέλθηκαν δεν θα γίνει ποτέ μια μεγάλη έρευνα να δούμε γιατί το έργο υπερκοστολογήθηκε -ακουσον άκουσον- με 135 εκ. Ευρώ επιπλέον αν θυμάμαι καλά. Αν μη τι άλλο δικαιώνεται η ρήση ότι ΄στη μάσα και στις μίζες δεν υπάρχουν χρώματα...'

 
 
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 
Copyright © Ellinas Blog