Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πολυτελή συστήματα πληροφορικής... ειδικά για τη Βουλή

SHARE
Ένα εκατομμύριο εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (€1.177.500). Τόσα χρήματα κοστίζει ο εξοπλισμός που προμηθεύθηκε η ελληνική Βουλή προκειμένου να ικανοποιήσει... τις ανάγκες της. Το ποσό αντιστοιχεί στο νέο πόρταλ του Κοινοβουλίου και διατίθεται απλόχερα για την αγορά κορυφαίων ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ανάμεσα σε άλλα, το πακέτο περιλαμβάνει: 40 εξυπηρετητές βασισμένους σε τεχνολογία Intel (ΙΑ32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό συστήματος μέλη της οικογένειας Microsoft Windows Server, 6 εξυπηρετητές βασισμένους σε λογισμικό συστήματος απαρτιζόμενο από κλώνους του Unix (Linux), 1200 υπολογιστές γραφείου βασισμένους σε τεχνολογία Intel (IA32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό σύστημα μέλη της οικογένειας Microsoft Windows 32bit. Σε αυτά προστίθενται και οι άδειες των λειτουργικών συστημάτων. Μόνο για την Oracle, αντιστοιχούν 2.700 άδειες στην Oracle8 EE (UPU) και άλλες 600 άδειες στην Oracle8 Std Edition (UPU).
Από το €1.177.500, το ποσό των €96.218,50 αντιστοιχεί στην κατάρτιση χρηστών και διαχειριστών της διαδικτυακής πύλης και της σχετικής υποδοµής και συγχρηµατοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Το ποσό των €893.277,30 ευρώ αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης και σχετικές µελέτες. Και τα δύο προγράμματα συγχρηµατοδοτούνται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.
Αν το αναλάμβαναν για παράδειγμα τα παιδια που έφτιαξαν το μπλόγκ αυτό θα τους κοστιζε παρα πολυ λιγοτερο, αρα θα εξοικονομουσαν πανω απο 1 εκ. ευρω. Φυσικα ξαναλεω οτι δεν κατανοω ποιος φαεινός εγκέφαλος σκέφτηκε οτι το κόστος μιας πυλης κοστίζει τοσα χρηματα...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: