Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εξόρμηση στην αγορά για φόρους 3,2 δισ.

SHARE
Ανασύροντας από το συρτάρι προεκλογική δέσμευση του 2004 για κατάργηση φορολογικών προνομίων και απαλλαγών, η κυβέρνηση μετά το τελεσίγραφο της Κομισιόν για λήψη μόνιμων μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2010 σχεδιάζει τώρα περικοπές στις φοροεκπτώσεις και αύξηση της αυτοτελούς και της τεκμαρτής φορολόγησης που ισχύει σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων.
Υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύσεις στον ΣΥΝΟργανώνουν σαφάρι για φόρους 3,2 δισ. Παράλληλα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης για έναν ακόμη χρόνο του παγώματος των μισθών και των συντάξεων, νέες περικοπές στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων (υπερωρίες, εκτός έδρας, αποζημιώσεις κ.ά.) και μείωση των αποδοχών για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο μετά την 1-1-2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο υπό την ασφυκτική πίεση της Κομισιόν για νέα μόνιμου χαρακτήρα μέτρα επανεξετάζει τις εκατοντάδες φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα για μισθωτούς, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις και οι οποίες προκαλούν τεράστια αιμορραγία στα δημόσια Ταμεία.
Στόχος είναι το ψαλίδισμα των εκπτώσεων δαπανών, η αύξηση των συντελεστών για την αυτοτελή φορολόγηση αμοιβών και επιδομάτων που αφορά σε περίπου 400.000 άτομα, καθώς και η αναπροσαρμογή του τεκμαρτού εισοδήματος με βάση το οποίο προσδιορίζεται ο φόρος για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών ομάδων, όπως οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών κ.ά.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: