Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Επιδημία» η παιδεραστία στην Ελλάδα

SHARE
Ανατριχιαστικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της παιδοφιλίας στην Ελλάδα όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που ακολουθούν η μία την άλλη σχεδόν καθημερινά.
Ένας 42χρονος από το Μενίδι ασελγούσε στη φίλη των παιδιών του, ένας θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την 9χρονη ανιψιά του στο Μαρκόπουλο, ένας αρχιμανδρίτης ήταν επικεφαλής διαδικτυακού κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν γιατροί, μηχανικοί και άλλοι «ευυπόληπτοι» πολίτες…
Πρόκειται μόνο για μερικά από τα συμβάντα του αστυνομικού δελτίου σε μία ατελείωτη «αλυσίδα» θλιβερών περιστατικών, τα οποία έχουν θορυβήσει την ελληνική κοινωνία.
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το διαδίκτυο υπήρξε η μεγαλύτερη εξέλιξη στη ζοφερή ιστορία της παιδοφιλίας και σε μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει τους χώρους όπου παραδοσιακά οι παιδεραστές αναζητούσαν τα θύματά τους, όπως παιδικές χαρές, σχολεία, πάρκα, γειτονιές κλπ.
Έρευνα: Η παιδοφιλία στην Ελλάδα
Μία πρωτοποριακή έρευνα για το φαινόμενο της παιδοφιλίας και της παιδεραστίας έχει ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από την ομάδα του καθηγητή Ε. Παπάνη. Στην έρευνα αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά ο τρόπος που οι παιδόφιλοι προσεγγίζουν τους ανηλίκους μέσω του διαδικτύου. Καταγράφονται τα κοινωνικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά των ατόμων που προσεγγίζουν παιδιά, η θεματολογία των συνομιλιών τους και το κατά πόσο διακινείται παιδικό πορνογραφικό υλικό. Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου δύο chat rooms, δηλαδή δύο ιστοχώροι με δύο ψεύτικα παιδικά προφίλ: ενός αγοριού από τη Μυτιλήνη και ενός κοριτσιού από την Αθήνα. Και τα δύο υποτίθεται ότι είναι 10 ετών και ότι καλούσαν ανθρώπους σε προσωπική συνομιλία στο chat.
Το φανταστικό αγόρι προερχόταν από μία τετραμελή οικογένεια χωρισμένων γονέων και είχε μικρότερο αδελφό. Το κορίτσι ανήκε σε μία επίσης τετραμελή οικογένεια, είχε μία αδελφή δύο χρόνια μικρότερη και κατοικούσε σε νότιο προάστιο των Αθηνών. Τις πρώτες εβδομάδες της έρευνας, τα δύο φανταστικά παιδιά προσεγγίστηκαν από συνολικά 50 άτομα, τα οποία είχαν εισέλθει στο chat room, αναζητώντας φιλική παρέα ή ερωτικό σύντροφο.
Το αγόρι προσεγγίστηκε από έναν ομοφυλόφιλο άνδρα 26 ετών, ο οποίος όμως διέκοψε τη συνομιλία όταν έμαθε την ηλικία του. Αντίθετα, το κορίτσι προσεγγίστηκε από 49 άνδρες μεταξύ 20 και 45 ετών: το 1% έγγαμοι χωρίς παιδιά και το 99% άγαμοι. Το 50% ήταν κάτοικοι αστικών περιοχών, το 30% ημιαστικών και το 20% νησιωτικών περιοχών. Από αυτούς οι 42 εκ των συνολικά 50 που προσέγγιζαν τα παιδιά, παρουσίασαν φυσιολογική συμπεριφορά: διέκοψαν τη συνομιλία τους αμέσως μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται για ανήλικα. Οι 2 παρουσίασαν εν δυνάμει παραπτωματική συμπεριφορά, αφού συνέχισαν να συνομιλούν με την ανήλικη. Όμως, οι 8 στους 50 εμφάνισαν καθαρά παιδοφιλικά χαρακτηριστικά, αφού προσπάθησαν να προσελκύσουν την ανήλικη. Αυτοί είχαν ηλικία 20-27 ετών και ήταν κάτοικοι αστικών περιοχών.
Η έρευνα έχει τεκμηριώσει και τον τρόπο που οι παιδόφιλοι πλησιάζουν τα παιδιά: «Συνήθως ξεκινούν με γλυκό και παιγνιώδη τρόπο και έπεται το αίτημα για χρήση κάμερας. Ακολουθούν ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, διερευνητικές των γνώσεων του παιδιού για θέματα σεξουαλικότητας, συλλογή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το παιδί, ερωτήσεις για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική του εμπειρία. Ακολουθεί η αποστολή πορνογραφικού υλικού ή συνδέσεων προς τέτοιες σελίδες, το οποίο αναλύεται διεξοδικά παρακάτω. Στη συνέχεια, το παιδί προτρέπεται σε αυτοϊκανοποίηση, γίνεται αναφορά στη σεξουαλική διέγερση του συνομιλητή και στο περιεχόμενο της καταπρόσωπο συνάντησής τους και ακολουθεί η ανταλλαγή των προσωπικών στοιχείων».
Ποινική δίωξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε στον 57χρονο Γιώργο Ιορδάνου, υπάλληλο σε κατάστημα υποδημάτων, που επί τρία χρόνια ασελγούσε σε βάρος της 9χρονης ανιψιάς του. Ο 57χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Μαρκοπούλου το βράδυ της Τετάρτης. Ο ίδιος μιλάει για σκευωρία και έδειχνε ταραγμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της προσαγωγής του στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός τον εγκατέλειψε, όπως και ο δικηγόρος του. Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας του όρισε νέο συνήγορο υπεράσπισης.
Το «παιχνίδι»
Σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, επισκεπτόταν το σπίτι στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου έμενε ο αδελφός της τρίτης συζύγου του με την οικογένειά του, που ήρθαν πριν 15 χρόνια από την Αλβανία, στη χώρα μας και με την πρόφαση, ότι ήθελε να βοηθήσει το 9χρονο κορίτσι στα μαθήματά του, ασελγούσε σε βάρος του. «Θα παίξουμε ένα παιχνίδι», είπε, πριν τρία χρόνια στο αγγελούδι. «Όποιος χάνει θα πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα του άλλου». Το κοριτσάκι αντιστάθηκε, αλλά με την απειλή, ότι θα κάνει τα ίδια και στη μικρότερη αδελφή της, ο 57χρονος κατάφερε να το λυγίσει. Πότε έπαιρνε το κορίτσι μαζί του με το αυτοκίνητο, για να πάρει τσιγάρα και σοκολάτες από το περίπτερο και πότε με την πρόφαση, ότι θα το βοηθήσει στο διάβασμα έμπαινε στο δωμάτιό του και εκπλήρωνε τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του. Επί τρία χρόνια κατάφερνε με τις απειλές να κερδίζει τη σιωπή της. Μέχρι που οι πληγές στην ψυχή του 9χρονου κοριτσιού άρχισαν να γίνονται εμφανείς στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία της. Έφτασε στο σημείο να ματώνουν τα χείλη της και να αρνείται να πάει στο σχολείο. Τότε, αποκάλυψε το μυστικό στους γονείς της. Ο πατέρας, οικοδόμος στο επάγγελμα και η μητέρα, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Ασφάλεια Μαρκοπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης. Αμέσως, το κοριτσάκι εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχολόγο που επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διαταραχή στη συμπεριφορά του παιδιού.
Η Ασφάλεια, σε συνεννόηση με την οικογένεια, έστησαν την επιχείρηση για την επ’ αυτόφωρο σύλληψη του δράστη και την έθεσαν σε εφαρμογή το ίδιο βράδυ, καθώς ο 57χρονος θα επισκεπτόταν το σπίτι τους με τη 33χρονη σύζυγό του.
Με το πρόσχημα, ότι θα βοηθήσει την ανιψιά του στο διάβασμα, ο Ιορδάνου μπήκε στο δωμάτιο της μικρής και έκλεισε την πόρτα. Η μητέρα είχε κρυφτεί στη ντουλάπα και οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι περίμεναν μια κλήση στο τηλέφωνο για να εισβάλουν. Λίγα λεπτά αργότερα, ο 57χρονος κατέβασε το παντελόνι της 9χρονης και άρχισε να τη θωπεύει. Η μητέρα δεν άντεξε. Βγήκε από τη ντουλάπα για να σώσει το παιδί της και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιο και συνέλαβαν το δράστη.
Ο 57χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς και αναμένεται να επαναλάβει και στον ανακριτή: «Εγώ εκείνη την ημέρα είχα πάει στο σπίτι του αδελφού της γυναίκας μου και καθόμασταν όλοι μαζί στο σαλόνι. Κάποια στιγμή, η 9χρονη φώναξε τον πατέρα της να πάει στο δωμάτιό της για να τη βοηθήσει σε ένα μάθημα. Ο πατέρας της μικρής με προέτρεψε να πάω εγώ. Μπήκα στο δωμάτιο και αρχίσαμε να παίζουμε. Κάποια στιγμή, την ακούμπησα και εκείνη την ώρα άνοιξε η πόρτα και μπήκαν οι γονείς της με την Αστυνομία. Όλα ήταν στημένα. Δε με ήθελαν για γαμπρό, επειδή είχα μεγάλη διαφορά ηλικίας από τη σύζυγό μου».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: