Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ Πώς να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι

SHARE
Τα καλοκαίρια της κρίσης δεν έχουν τίποτα να θυμίζουν από τις ανέφελες μέρες των περασμένων χρόνων. Όμως, ακόμα και τώρα, σημασία έχει να μπορούμε να τα απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται, με σκοπό όχι μόνο να γνωρίσουμε το περιβάλλον μας, αλλά δυνητικά να μάθουμε κάτι και για τους εαυτούς μας. 
Tαξίδεψε. Όσο μπορείς ταξίδεψε
Αν μπορείς και τα οικονομικά σου σου επιτρέπουν να ταξιδέψεις, ακόμα και στο εξωτερικό να το κάνεις. Αν όμως – όπως συμβαίνει εξάλλου με τους περισσότερους από μας – δεν έχεις χρήματα για να φύγεις ή οι ώρες που δουλεύεις δεν λένε να τελειώσουν, προσπάθησε να πεταχτείς για ένα Σαββατοκύριακο, ακόμα και σε μια κοντινή πόλη: δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολα μπορεί να σε εκπλήξει!
Εξερεύνησε την πόλη σου
Νομίζεις ότι γνωρίζεις κάθε γωνιά της πόλης σου; Μην είσαι τόσο σίγουρος! Βρες ένα ιστορικό σημείο, ένα πάρκο, μια ενδιαφέρουσα γκαλερί ή ένα νέο εστιατόριο που δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα και οργάνωσε την επίσκεψη σου. Άσε το αυτοκίνητο και περπάτησε με την ησυχία σου για να δεις με την ησυχία σου όσα δεν έχεις ξαναδεί. Θα εκπλαγείς από τα μικρά διαμαντάκια που μπορείς να ανακαλύψεις όταν ταξιδεύεις χωρίς ατζέντα.
Ξεκίνα ένα καινούριο χόμπι
Προσπάθησε να εξερευνήσεις τον μαγικό κόσμο των χόμπι και των δραστηριοτήτων, από τις χειροτεχνίες, μέχρι τη μαγειρική, τη ζωγραφική ή το γράψιμο. Προσπάθησε να συνδυάσεις τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα με δραστηριότητες που μπορούν να σε βγάλουν από τη ρουτίνα σου – το αποτέλεσμα θα σε οδηγήσει σε νέους δημιουργικούς δρόμους.
Ασκήσου περισσότερο
Η γυμναστική δεν είναι σημαντική γιατί σε κρατάει σε φόρμα και καλή φυσική κατάσταση: στην κυριολεξία μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου.
Ο αθλητισμός είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να απελευθερώσεις το στρες και το άγχος από τον οργανισμό σου και να τονώσεις την ψυχολογία σου.
Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, φτιάξε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο μελλοντικά θα εντάξεις στην καθημερινότητα σου, όταν αυτή θα περιλαμβάνει και τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες.
Γνώρισε τις μαγειρικές του κόσμου
Κάθε γνώστης και λάτρης των γεύσεων θα σου πει ότι ο καλύτερος τρόπος να επεκτείνεις τις γνώσεις σου στις μαγειρικές τους κόσμου είναι μέσα από τις δοκιμές και τα λάθη που θα κάνεις μαγειρεύοντας! Μπορείς να δοκιμάσεις να εμπλουτίσεις τη γευστική σου παλέτα, δοκιμάζοντας τροφές και φαγητά, ακόμα και αν δεν είναι από τα πιο αγαπημένα σου – εξάλλου έτσι δεν γίνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις στη ζωή;
Όπως και να χει, δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για ν' αφήσεις το καλοκαίρι να περνά ανεκμετάλλευτο, όταν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στη διάθεση σου. Δεν είναι πολύ δύσκολο ή ακριβό να δημιουργήσεις το δικό σου, αξέχαστο καλοκαίρι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να αφεθείς στις προκλήσεις του αγνώστου που σου επιφυλάσσει το φετινό καλοκαίρι.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: