Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Δεν είναι εικόνα χώρας αυτή"

SHARE
Τη λύπη της για τη χώρα μας εξέφρασε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κα Μαριέτα Γιαννάκου, στην οικία της οποίας επί της οδού Δεμερτζή 10 στα Πατήσια, εξεράγη τα ξημερώματα εκρηκτικός μηχανισμός.Η κα Γιαννάκου εξέφρασε τη λύπη της για τη χώρα μας και επισήμανε την ανάγκη για συγκεκριμένη στρατηγική, επίμονη και σκληρή δουλειά για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων σημειώνοντας ότι "δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να φοβάται και να απειλείται".
"Κατ΄έξαίρεση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που να αισθάνονται τόσο μεγάλο μίσος και να πυροβολούν αστυνομικούς, να απειλούν οποιουσδηποτε και να δείχνουν ότι δεν υπάρχουν όρια" δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε ότι δεν φοβάται και θα συνεχίσει να εκφράζει τον πολιτικό λόγο που είχε πάντα διότι τα δημόσια πρόσωπα είναι φυσικό να εκτίθενται και κατέληξε σημειώνοντας ότι "δεν είναι εικόνα χώρας αυτή".
Σοκ τα ξημερώματα
Στις 4.12 και 4.15, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και τον τηλεοπτικό σταθμό "Alter" προειδοποιώντας ότι σε 20 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο σπίτι της πρώην υπουργού. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή για να μην υπάρξουν τραυματισμοί.
Από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 4.30 π.μ., έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ερευνες για τη βομβιστική επίθεση διεξάγει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στην πολυκατοικία, εκτός της πρώην υπουργού βρίσκονταν η 17χρονη κόρη της και η ηλικιωμένη μητέρα της που ωστόσο παρέμειναν, μετά τις υποδείξεις της αστυνομίας, μέσα στο κτήριο.
Νέα ερωτηματικά για την ΕΛ.ΑΣ.
Η διήγηση της ίδιας της Μαριέττας Γιαννάκου στην πρωινή εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA προκαλεί νέες απορίες για το βαθμό ασφαλείας στις πρακτικές των ανδρών της Αστυνομίας.
Οπως αναφέρει στο βίντεο που μπορείτε να δείτε και παραπάνω η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, «γύρω στις 04.20 η Αστυνομία χτύπησε το κουδούνι, μας είπε ότι υπάρχει μία τσάντα αγνώστου περιεχομένου στην είσοδο του σπιτιού (γιατί το σπίτι είναι δικό μου όλο».
Δεδομένου ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4.12 και 4.15, η εγκατάλειψη της τσάντας έγινε (τουλάχιστον) λίγα λεπτά νωρίτερα, ενώ οι άνδρες που έσπευσαν στο σημείο δεν είναι πιθανό να ανήκαν στους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.
Ετσι, πιθανότατα τουλάχιστον ένας αστυνομικός βρέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από την βόμβα, λεπτά πριν εκραγεί, για να ειδοποιήσει τους ενοίκους, αντί κάτι τέτοιο να γίνει είτε τηλεφωνικά, είτε με χρήση μεγαφώνων, είτε με τη λήψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας από πυροτεχνουργό. Και όλα αυτά την ώρα που δηλωμένα δρουν στην πρωτεύουσα οργανώσεις που επιδιώκουν να χαθούν ζωές αστυνομικών...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: