Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Πνοή στα ολυμπιακά έργα

SHARE
Το «νήμα» της ανάπτυξης από τη στιγμή που «κόπηκε», δηλαδή από το 2004, όταν η Ελλάδα ως διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν στην καλύτερή της φάση, επιχειρεί να πιάσει ο Γ. Παπανδρέου. Ο νέος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει την ολυμπιακή κληρονομιά, καθότι για τα έργα που την αποτελούν έχουν δαπανηθεί τεράστιοι πόροι, που πρέπει κάποτε να αποδώσουν αξίες υπέρ του δημοσίου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει πνοή ζωής στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, οι οποίες μένουν κλειστές και απρόσιτες στους πολίτες, πεντέμισι χρόνια μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουν τα πράγματα» δήλωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό και στο Φάληρο, όπου επιθεώρησε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο.
Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και από τον Ισπανό αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Χοσέπ Ασεμπίγιο, ο οποίος θεωρείται ο αναμορφωτής της Βαρκελώνης κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην πόλη το 1992.
Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της αξιοποίησης της τεράστιας επένδυσης που έχει γίνει στους χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, επένδυση η οποία ανήκει στον ελληνικό λαό και αποτελεί περιουσία του.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «να απελευθερώσουμε την Αττική», με την έννοια του ανοίγματος της πόλης προς τη θάλασσα με τη διαμόρφωση χώρων αναψυχής, πολιτισμού και πρασίνου, όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι πράγματι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους.
«Είναι βασικά δικαιώματα, θεωρώ και αυτονόητα δικαιώματα και έχουμε τεράστιες δυνατότητες που δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί. Εμείς θα αξιοποιήσουμε σωστά αυτή την περιουσία, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με τους δημάρχους του Παλαιού Φαλήρου, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου τούς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση της διαμόρφωσης του Φαλήρου και κάθε σχέδιο να ενταχθεί στη λογική αυτή. Ενας νέος, ιδιαίτερα φιλόδοξος σχεδιασμός, ετοιμάζεται για τον χώρο του Ελληνικού. Τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου με παράλληλη οικιστική αξιοποίηση, είχαν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των τοπικών δήμων αλλά και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως αντιπολίτευση ζητούσε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου.
Η θέση για εκτεταμένη φύτευση του χώρου του παλαιού αεροδρομίου, που αγγίζει ως έκταση τα 6.500 στρέμματα, παραμένει, όμως πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρουν πως θα υπάρξει και η διάσταση της ανάπλασης με πρωτοποριακά στοιχεία.
Εδώ αναμένεται να βοηθήσει ο κ. Ασεμπίγιο, ο οποίος είναι ένας αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας, πολύ γνωστός στην πατρίδα του. Οι πληροφορίες λένε πως θα συγκροτηθεί μία επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν ειδικοί από το εξωτερικό αλλά και Ελληνες επιστήμονες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: