Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Κυνηγοί του «μαύρου» χρήματος

SHARE
Τη δημιουργία μιας υπηρεσίας-μαμούθ, με σκοπό τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, έχει αποφασίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό να αποφέρει στα κρατικά ταμεία ετησίως αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτόν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Παπακωσταντίνου, προκειμένου να προσλάβει ως αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων 100 πτυχιούχους με ειδικότητα στα οικονομικά, σε θέματα Πολεοδομίας, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ειδικότητες, με σκοπό να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Στη νέα υπηρεσία θα ενταχθούν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, το πρόβλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και οι λέσχες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο επιδιώκει να εντοπίσει, με σκοπό να προσφέρει στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Εν τω μεταξύ σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην Αστυνομία την εβδομάδα που έρχεται, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που θα επιλέξει τον νέο αρχηγό του Σώματος στη θέση του αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα.
Παράλληλα, αναμένεται αλλαγή φρουράς στις ηγεσίες του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να υλοποιήσει τα σχέδια που έχει για τη δασοπυρόσβεση και τη δίωξη της λαθρομετανάστευσης. Για να γίνουν όμως εκ βάθρων αλλαγές στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, απαιτείται η έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος, ώστε να γίνουν έκτακτες κρίσεις και να μην περιοριστούν οι αλλαγές στην ηγεσία των δύο Σωμάτων.
Ολα δείχνουν ότι η πολιτική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα περιμένει μέχρι τον Μάρτιο που γίνονται οι ετήσιες κρίσεις.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι στην αστυνομία πρόκειται να γίνουν βαθιές τομές, ώστε να υλοποιηθεί το δόγμα του κ. Χρυσοχοϊδη, «ούτε ράμπο αστυνομικοί ούτε ανομία και άβατο σε περιοχές της πρωτεύουσας». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να υλοποιηθεί αυτό το δόγμα πρέπει να προωθηθούν σε καίριες θέσεις του Σώματος αξιωματικοί που έχουν δώσει δείγματα γραφής. Αξιωματικοί, δηλαδή, που δεν έχουν τη νοοτροπία του «ράμπο», ώστε στην πρώτη δυσκολία να εκθέσουν ολόκληρο το Σώμα και την πολιτική του ηγεσία, όπως έγινε πρόσφατα με την εισβολή στον βιβλιοχώρο στα Εξάρχεια.
«Οι ζαρντινιέρες, οι ράμπο, οι σερίφηδες και ό,τι άλλο ενδεχομένως κρύπτει τέτοιου είδους συμπεριφορές ανήκουν στο παρελθόν», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχτές το βράδυ μιλώντας στο Mega.
Με δεδομένο μάλιστα ότι πλησιάζουν η θλιβερή επέτειος της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για το έγκλημα, η επιλογή επαγγελματιών αξιωματικών, που ενστερνίζονται το δόγμα Χρυσοχοϊδη και μπορούν να το υλοποιήσουν χωρίς παρατράγουδα, θεωρείται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: