Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επικήρυξη με... άρωμα τρομοκρατίας

SHARE
Κεραυνό εν αιθρία αποτελεί η χτεσινή κοινή υπουργική απόφαση των κ. Χρυσοχοϊδη και Παπακωνσταντίνου, με την οποία επικηρύσσονται με 600.000 ευρώ οι αποκαλούμενοι «ληστές με τα μαύρα», τριάμισι χρόνια μετά την αιματηρή ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε συλληφθεί ο ένας από τους τέσσερις δράστες.
Με την απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών επικηρύσσονται οι εξής: Ο Συμεών Ιωάν. Σεϊσίδης, 33 χρόνων, ο αδελφός του Μάριος Ιωάν. Σεϊσίδης, 28 χρόνων, και ο Γρηγόρης Γεωργ. Τσιρώνης, 31 χρόνων. Στην απόφαση αναφέρεται ότι σε βάρος των τριών καταζητούμενων «εκκρεμεί εκτέλεση ποινών καθείρξεως και ενταλμάτων σύλληψης για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος».
Αναφέρεται, επίσης, ότι θα εξασφαλιστεί η ανωνυμία για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία για τους καταζητούμενους. Οι τρεις καταζητούμενοι έχουν κατηγορηθεί ότι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους, στις 17 Ιανουαρίου του 2006.
Είχε ακολουθήσει ένοπλη συμπλοκή των ληστών με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί και συλληφθεί ο ένας από τους δράστες, ο φοιτητής των ΤΕΙ Γιάννης Δημητράκης.
Αναζητούνται από τότε
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα που ακολούθησε είχε προκύψει η συμμετοχή των υπόλοιπων τριών στην ένοπλη ληστεία και τη συμπλοκή, που αναζητούνται από εκείνη την εποχή. Στους «ληστές με τα μαύρα», όπως αποκαλούνταν λόγω των ρούχων που φορούσαν, η αστυνομία αποδίδει άλλες έξι ληστείες που είχαν γίνει στο διάστημα 2002-2005 σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας. Από τις ληστείες αυτές υπολογίζεται ότι είχαν αποκομίσει συνολικά περίπου 700.000 ευρώ.
Οι «ληστές με τα μαύρα» θα ήταν μια συνηθισμένη συμμορία ληστών αν δεν είχαν το εξής χαρακτηριστικό: Τόσο ο Γιάννης Δημητράκης που συνελήφθη τραυματισμένος στην οδό Πανεπιστημίου, όσο και οι καταζητούμενοι για τη ληστεία, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο Συμεών Σεϊσίδης μάλιστα είχε κατηγορηθεί το 1994 για εμπρησμό αυτοκινήτου στον Κολωνό. Είχε συλληφθεί επίσης το 1995 στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του 1973. Αλλη μία φορά είχε συλληφθεί το 2000, ύστερα από σοβαρά επεισόδια στην Πετρούπολη, μετά το τέλος συναυλίας στο Θέατρο Πέτρας.
Από την εποχή της αιματηρής ληστείας στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στα πρόσωπα του συλληφθέντος και των τριών καταζητούμενων, επειδή είχε υπόνοιες για σχέσεις τους με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι αρχικές υπόνοιες είχαν στηριχτεί στον βαρύ οπλισμό που διέθεταν οι δράστες και στο προφίλ τους, που κατά την αστυνομία ταίριαζε στο καλούπι του τρομοκράτη τής μετά «17 Νοέμβρη» εποχής.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: