Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ρεκόρ πλαστων χαρτονομισμάτων στην Ευρώπη

SHARE
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ονομαστικής αξίας σχεδόν 9 εκατομμυρίων, ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η εθνική αστυνομία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση πλαστών χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ΕΕ" στην επαρχία της Βαλένθια (ανατολική Ισπανία), σύμφωνα με την ανακοίνωση.
"Ένα καλά εξοπλισμένο εργαστήριο" ανακαλύφθηκε και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλαστά χαρτονομίσματα 8 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία βρίσκονταν "σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας πλαστογράφησης", καθώς και σχεδόν 850.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα που είχαν ήδη ολοκληρωθεί.
"Συνελήφθησαν 14 πρόσωπα", διευκρίνισε η αστυνομία. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008, στο περιθώριο μιας έρευνας για ένα δίκτυο λαθρεμπόρων ναρκωτικών που δρούσε από το λιμάνι της Βαλένθια.
Η έρευνα για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών "επέτρεψε να αποκαλύφθεί η ύπαρξη μιας άλλης οργάνωσης που διέθετε μια αποθήκη όπου βρίσκονταν τα πολύ εξελιγμένα μηχανήματα που είχαν αγοραστεί στη Γαλλία. Επιπλέον πολλά μέλη (αυτής της οργάνωσης) είχαν μεταβεί στην Κίνα για να προμηθευτούν χημικά προϊόντα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης στο αεροδρόμιο κουτιά με χαρτί που προερχόταν από την Κίνα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πλαστά χαρτονομίσματα.
Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η ευρωπαϊκή υπηρεσία Europol εκτιμά ότι το σύνολο του κατασχεθέντος υλικού επέτρεπε την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας 660 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αποκαλούνται μερικές φορές στην Ισπανία "Μπιν Λάντεν", επειδή όλος ο κόσμος τα ξέρει, όμως κανένας δεν τα βλέπει ποτέ. Εκφράζονται υποψίες ότι χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της υπόγειας οικονομίας, ιδιαίτερα για πληρωμές κάτω από το τραπέζι στις συναλλαγές ακινήτων που γίνονταν τα τελευταία χρόνια.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: