Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Τα 'Παπαγαλάκια' εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα τελικά...

SHARE
Εκστρατεία έχουν αναλάβει συγκεκριμένα «παπαγαλάκια» -εντός και εκτός κυβερνήσεως- προκειμένου να «περάσει» ή άποψη περί συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, μετά από εκλογές που δεν θα δώσουν αυτοδυναμία. Η πλέον πρόσφατη «διαρροή» από το περιβάλλον «σοβαρού Υπουργού», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αφορά την ρήξη στις σχέσεις Καραμανλή – Σουφλιά. Κατά το παπαγαλάκι Υπουργό, ο λόγος της ρήξης αφορά την εντύπωση που έχει σχηματίσει ο κ. Καραμανλής για τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Ότι δηλαδή θεωρεί τον κ. Σουφλιά καθοδηγούμενο από δύο σημαντικά εκδοτικά κέντρα, το ένα εκ των οποίων είναι και ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο. Επαναλαμβάνω, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, πως η πηγή είναι «σοβαρός Υπουργός». Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενά του, ο κ. Σουφλιάς φέρεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως σε περίπτωση συγκυβέρνησης θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για ευτελούς περιεχομένου κακίες. Είναι δυνατόν ο Σαρακατσάνος, μετά την ιστορική διαγραφή του από το κόμμα από τον Καραμανλή, να διατηρεί τέτοιες εκδικητικές τάσσεις; Όχι βέβαια!
Ο κ. Καραμανλής κατόπιν όλων αυτών, φέρεται να αποφεύγει τις συνομιλίες, συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον κ. Σουφλιά, ο οποίος σημειωτέον είναι υπέρμαχος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και έχει δώσει (σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του) μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.


Το ότι δύο τουλάχιστον Συγκροτήματα Τύπου παίζουν το σενάριο της συγκυβέρνησης από προχθές, και ότι συνεπικουρούνται από τους κ. Μίχαλο. Δασκαλόπουλο και Βάρδα, τους θεσμικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, δεν αποτελεί πλέον είδηση. Υπενθυμίζεται απλά πως κανένα σενάριο που εκπορεύτηκε, συντονίστηκε ή απλά στηρίχτηκε από τα δύο αυτά Συγκροτήματα, τα τελευταία χρόνια δεν έχει αποδώσει καρπούς, συμπεριλαμβανομένου και του σεναρίου περί νέας, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά για τα περί απόλυτης ισχύος των δύο κέντρων παρα-εξουσίας. Εγώ ένα καταλαβαίνω, πάντως. Κάποιος «σοβαρός Υπουργός» (φανταστείτε τι θα έλεγε εάν ήταν και «μη σοβαρός») ανέλαβε εργολαβικά χρέη αποκαθήλωσης του Θεσσαλού με άγνωστο αντίτιμο (μέχρι στιγμής).
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: