Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Προεκλογικος ιος στα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων

SHARE
Σε... προεκλογικό πυρετό βρίσκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός, την ώρα που ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις «συμπληγάδες» της Οικονομίας και των εσωκομματικών πιέσεων για άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες καλείται να αποφασίσει αν θα στήσει πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο ή θα επιλέξει να κερδίσει «πολιτικό χρόνο» έως τον Μάρτιο του 2010, μετά τη δεδομένη θέση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο εκλογικός «ιός» που έχει καταβάλει το Μέγαρο Μαξίμου έχει αναζωπυρώσει τα... φθινοπωρινά σενάρια για πρόωρες εκλογές, κάτι που αφήνει να συντηρηθεί η κυβέρνηση (ασχέτως αν δημοσίως το διαψεύδει) με «μπαράζ» προεκλογικών μέτρων και υποσχέσεων (κίνητρα για την απόσυρση ΙΧ και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προσλήψεις, έργα και υποδομές σε δήμους μέσω του «Θησέας 2» κ.ά.), πολιτικά «πυροτεχνήματα» όπως αυτό της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ στην προεκλογική στρατηγική έχει εντάξει και τη νέα γρίπη.
Στο άρθρο του ο Γ. Λούλης επισημαίνει τον κίνδυνο που κρύβει για την οικονομία μία μακρά προεκλογική περίοδος έως τις εκλογές του Μαρτίου: «Με τη δαμόκλειο σπάθη των εκλογών του Μαρτίου, η χώρα μπαίνει ουσιαστικά σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, σε εποχές όπου η οικονομία απαιτεί δύσκολες και απαραίτητες αποφάσεις»
Αυτό φάνηκε, άλλωστε, και από τη χθεσινή παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου αντιμετώπισης που έγινε από τους αρμόδιους υπουργούς με κάθε επισημότητα, σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και εν μέσω πολλών φλας!
Εισηγήσεις
Οι εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για εκλογές το φθινόπωρο πληθαίνουν καθημερινά, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση -όπως λένε- η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα, ενώ θα χρησιμοποιήσει ως «άλλοθι» τη στάση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ για να πάει νωρίτερα σε εκλογές. Ο εκλογολόγος της Ρηγίλλης Γ. Λούλης με νέο του άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα «δείχνει» στον Κ. Καραμανλή -χωρίς να το λέει - να πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Το άρθρο έχει τίτλο «Το κόστος μιας αθέμιτης επιλογής» και αφορά την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές για τον ΠτΔ, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ωμά κυνική» και ότι αποτελεί «σοβαρό ολίσθημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: