Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΔΕΘ: Πάρτι «πυροτεχνημάτων»

SHARE
Πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά έχει τεθεί φέτος ο πήχης για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που θα εκπέμψει ο κ. Καραμανλής, τόσο με την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου όσο και με τις απαντήσεις που θα δώσει την επομένη στην καθιερωμένη συνέντευξή του, θα καθορίσει εν πολλοίς και την πορεία της κυβέρνησής του το αμέσως προσεχές διάστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη -σχεδόν ένα μήνα πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ- βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους την ανάγκη ο πρωθυπουργός να μην επαναλάβει την περσινή του εμφάνιση. Του ζητούν επιτακτικά να ανακοινώσει ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να ανακοπεί η φθορά της κυβέρνησης, αλλά και του δικού του πολιτικού προφίλ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις τελευταίες συσκέψεις που είχε -πριν από τις ολιγοήμερες διακοπές- ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες και τους υπουργούς να καταθέσουν και άλλες προτάσεις για θέματα τα οποία μπορεί να «ανοίξει» ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη.
Είναι σαφές ότι τόσο με τις αλλαγές προσώπων, στις οποίες θα προχωρήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- το αμέσως προσεχές διάστημα, όσο και με τις εξαγγελίες που θα κάνει στη ΔΕΘ, θέλει να πετύχει την «επανεκκίνηση» του πολιτικού χρόνου για την κυβέρνησή του.
Οι εισηγήσεις που μέχρι τώρα έχει στα χέρια του αφορούν τη φιλοσοφία που πρέπει να έχουν οι παρεμβάσεις του στη ΔΕΘ, αλλά και συγκεκριμένα θέματα τα οποία -όπως τονίζουν εκείνοι που τα προτείνουν- θα ενισχύουν τη δική του εικόνα.
Τελευταία ευκαιρία
Το βέβαιον είναι ότι, είτε τις ακολουθήσει είτε όχι, ο κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία (ακόμη και να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να φτάσει μέχρι τον Μάρτιο του 2010) να αντιστρέψει το κλίμα ή εν πάση περιπτώσει να περιορίσει τη φθορά της κυβέρνησής του.
Προκειμένου, δε, να εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης, σχεδιάζει να προχωρήσει πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ σε ορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και στη Ρηγίλλης (επικοινωνιακό επιτελείο, υπουργεία της καθημερινότητας, θέση γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής) και σε αντικατάσταση πολλών διοικητών ΔΕΚΟ και περιφερειαρχών που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.
Το σενάριο αυτό προβλέπει την υπουργοποίηση του νυν γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Ζαγορίτη ενώ στους τομείς της καθημερινότητας θα τοποθετηθούν πρόσωπο με φιλολαικό προφίλ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: