Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Άγιο Όρος – Ευλογημένες αγροτικές επιδοτήσεις !!!

SHARE
Στους έξι μεγαλύτερος αποδέκτες αγροτικών επιδοτήσεων του 2008, οι τέσσερις είναι μονές του Αγίου Όρους, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή". Τα μοναστήρια του Αγίους Όρους είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους αγροτικής γης και φαίνεται να γνωρίζουν άριστα τα μυστικά των επιδοτήσεων...Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, οι μονές του Αγίου Όρους, πέραν των άμεσων επιδοτήσεων που λαμβάνουν για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις τους, έχουν αξιοποιήσει μεγάλο μέρος της κτηματικής περιουσίας τους για να τους αποδίδει εισόδημα, μέσω της "Μακροχρόνιας Παύσης Καλλιέργειας Αγροτικών Γαιών" και της ανάπτυξης βοσκοτόπων. Ας σημειωθεί ότι τα ποσά που εισπράττουν οι δικαιούχοι από τις επιδοτήσεις της Κοινότητας είναι αφορολόγητα, παρότι το ύψος τους σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), στην πρώτη θέση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2008 βρίσκεται η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, η οποία έλαβε το ποσό του 1.242.360 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιερά Μονή Διονυσίου, η οποία έλαβε ως ενίσχυση 848.410 ευρώ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Συνεταιρισμός Εξαγοράς Αγροκτήματος Ζαρκαδοχωρίου στο Νομό Μαγνησίας, ο οποίος έλαβε το ποσό των 625.147,20 ευρώ, ενώ την τέταρτη θέση η διαβόητη Μονή Βατοπεδίου, με επιδοτήσεις 527.390 ευρώ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κέντρο Προστασίας Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών στο Νομό Καρδίτσας, το οποίο έλαβε το ποσό των 427.769 ευρώ, ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται ένα ακόμη μοναστήρι, η Ιερά Μονή Ξενοφώντος, η οποία έλαβε ως αγροτική επιδότηση το ποσό των 269.218 ευρώ.
Πολλά ακόμα μοναστήρια, διάσπαρτα σε όλους τους νομούς της χώρας, λαμβάνουν επιδοτήσεις από 500 έως και 79.000 ευρώ.
Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: