Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Οι πολλές ώρες τηλεόρασης και το καθισιό αυξάνουν την αρτηριακή πίεση των παιδιών!!

SHARE
Είναι γνωστό ότι οι πολλές ώρες τηλεόρασης και τα πολλά βιντεοπαιχνίδια κάνουν γενικά κακό στα παιδιά, όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπιστώνει μια ειδικότερη βλαβερή συνέπεια για την υγεία: αυξάνουν τον κίνδυνο των παιδιών να εμφανίσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός άσχετα αν το παιδί είναι παχύ ή λεπτό. Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, υπό τη δρ. Τζόι Άϊζενμαν, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.
Είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα συσχετίζει άμεσα αυτή τη συνήθεια των παιδιών (να κάθονται επί ώρες μπροστά από μια οθόνη βλέποντας ή παίζοντας παιγνίδια) με την άνοδο της πίεσης του αίματος.
Οι επιστήμονες μελέτησαν παιδιά τριών έως οκτώ ετών επί μια εβδομάδα, με τη βοήθεια ειδικής συσκευής που προσδιόριζε πόσο κινητικά ήσαν, σε συνδυασμό με πληροφορίες που πήραν από τους γονείς σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των παιδιών τους.
Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά έκαναν καθιστική ζωή κατά μέσο όρο πέντε ώρες την μέρα και βρίσκονταν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μπροστά από μια οθόνη. Ενώ το…καθισιό καθεαυτό δεν συσχετιζόταν άμεσα με το επίπεδο της πίεσης, βρέθηκε άμεση σχέση της πίεσης με τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης. Άσχετα με το βάρος του παιδιού, η πίεση του αίματος ήταν σημαντικά υψηλότερη σε εκείνα τα παιδιά που έβλεπαν τον περισσότερο χρόνο τηλεόραση ή έπαιζαν τα περισσότερα βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση, σε σχέση με όσα παιδιά σπαταλούσαν τον μικρότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης (λιγότερο από μισή ώρα τη μέρα).
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γονείς δεν πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους πάνω από δύο ώρες το πολύ μπροστά από μια τηλεόραση κάθε μέρα και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με τουλάχιστον μια ώρα φυσικής άσκησης ημερησίως.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: