Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Εμπρηστές και οικοπεδοφάγοι έβαλαν στόχο ξανά την Αττική

SHARE
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:40 σε δασική έκταση στην περιοχή Σέσι Γραμματικού, στην Αττική. Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 14 οχήματα με 42 πυροσβέστες. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο στην περιοχή Αγκώνα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει περισσότερα από 70 στρέμματα δασικής έκτασης.
Πάντως, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Στόμια και Στρογγυλό, την ώρα που συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Μαριές, όπου βρίσκονται 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στις Μαριές Ζακύνθου, με 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
Ακόμη δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις περιοχές Βωλίμες και Κοιλιώμενο, οι οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, στο αρχικό στάδιο.
Εν τω μεταξύ μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8 χθες το βράδυ από το λόφο Κόλα και στο σημείο έσπευσαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν τρία μέτωπα σε γύρω περιοχές, κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Αργά χθες το βράδυ η φωτιά απείλησε και σπίτια στο χωριό της Αναφωνήτριας.
Μέχρι τώρα έχουν καεί 2.500 στρέμματα πευκοδάσους.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που ξέσπασε, στις 22:40, σε δασική έκταση στο Καμπή, του δήμου Ξηροβουνίου, στην Άρτα. Στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα, καθώς επίσης και 1 ελικόπτερο.Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Μαγούλα Αττικής
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που από χθες το μεσημέρι, στις 13:20 κατακαίει δασική έκταση στη Μαγούλα στη Δυτική Αττική. Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να καταστείλουν πλήρως τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς που βρίσκονται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.
Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με 4 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 152 πυροσβέστες με 50 οχήματα και 166 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων συμβάλλει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο εξασθενημένος, σε σχέση με χθες, άνεμος.
Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες στα Χιονάτα της Κεφαλονιάς, τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην περιοχή του Παλαιοχωρίου στη Θεσπρωτία.
Υπό μερικό έλεγχο δύο πυρκαγιές στην περιοχή της Γορτυνίας
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα στην περιοχή της Γορτυνίας.
Η πρώτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα στην Καπελίτσα του Δήμου Τροπαίων, μέχρι τώρα έχει κάνει στάχτη 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Επίγεια μέσα της πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Παναγιώτη Μπονάτσο δίνουν δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.
Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο Βελιμάχι του Δήμου Κοντοβάζενας και ως ώρας έχουν καεί 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ συνεχίζεται η πυρόσβεση μόνο από επίγειες δυνάμεις με 9 επανδρωμένα οχήματα και 7 του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις και από τους δύο νομούς που έχουν κληθεί και συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, υπό το φόβο να δυναμώσει η ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες.
Την ίδια ώρα, με απόφαση του νομάρχη Αρκαδίας απαγορεύτηκε όλο το 24ωρο η κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών στο Μαίναλο και σε όλα τα δάση του νομού, ενώ εντείνονται οι περιπολίες έως και τις 24 Αυγούστου.
Περισσότερες από 50 πυρκαγιές χθες
Πάνω από 54 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη χειρότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, όσον αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών, οι οποίες ευνοήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.
Προειδοποίηση της Γ.Γ.Π.Π. για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Χανίων.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: