Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

SHARE
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα, μεταξύ άλλων, για άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων με στόχο να επιστρέψει το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του κλάδου ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ κάνει λόγο για καταστροφή και αποσύνθεση του φαρμακευτικού κλάδου σε περίπτωση περαιτέρω ανοίγματος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αλλά και της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων από άλλα κανάλια διανομής.
Να υπενθυμίσουμε ότι, ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την κατάργηση των ελάχιστων αποστάσεων ανάμεσα στα φαρμακεία (με διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων), το ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη, να επιτρέπεται η ίδρυση ή διεύθυνση από φαρμακοποιό περισσοτέρων του ενός φαρμακείου, να επιτρέπεται η συστέγαση φαρμακείου με άλλα καταστήματα, απελευθέρωση τιμών των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας, και πώληση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής μέσω Internet.
Αναφερόμενες στα μέτρα του ΟΟΣΑ ο κ. Λουράντος επισημαίνει ότι, «προφανώς καταρτίστηκε από μηχανισμούς που έχουν στόχο να ωφελήσουν μεγάλα συμφέροντα και όχι τον απλό πολίτη, προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για τα φαρμακεία στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, που θα διαλύσει την φαρμακευτική περίθαλψη και το φαρμακείο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

Μαίρη Μπιμπή
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: