Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου οι άδειες λειτουργίας 1.140 παιδικών σταθμών

SHARE
Την παράταση της άδειας λειτουργίας των πρώην κρατικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα των δήμων, μέχρι 30 Ιουνίου 2016 ζητά η ΚΕΔΕ και άμεσα πρόκειται να αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημείωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της Γ.Πατούλης, 1.140 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η πλειοψηφία των οποίων συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν να τεθούν εκτός λειτουργίας, καθώς οι άδειές τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.
Αυτό, τόνισε, δεν συμβαίνει με ευθύνη των δήμων. Η ίδια η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει να θεσμοθετήσει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των δομών που μεταφέρθηκαν στους δήμους το 2001.
Όπως σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση, το πρόβλημα προέκυψε όταν η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών απέστειλε επιστολή με την οποία θέτει ζήτημα λειτουργίας των σταθμών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας που θέτει ο νέος νόμος, όσον αφορά στη στατική επάρκεια, την αντισεισμικότητα, την πυρασφάλεια.
Αποτέλεσμα ήταν, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, η αστυνομία να αποστέλλει έγγραφα στους παιδικούς σταθμούς και να τους ζητά στοιχεία νομιμότητας της λειτουργίας τους και στοιχεία για τη νόμιμη απασχόληση του προσωπικού.
«Θα πρέπει να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία σχετικά με αυτό. Δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία» σημείωσε ο κ. Μπίρμπας και σημείωσε ότι με αυτές τις πρακτικές παραβιάζεται η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδης επισήμανε ότι οι δήμοι βρίσκονται προ των πυλών της άρσης λειτουργίας των σταθμών εξαιτίας της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών και τόνισε την κρισιμότητα της διασφάλισης της λειτουργίας των δομών μέχρι τον Ιούλιο 2016, ώστε να προλάβουν οι δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις τον Ιούνιο 2015 για το νέο ΕΣΠΑ.
Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σχέδιο ΚΥΑ στην ΚΕΔΕ για την αδειοδότηση, λειτουργία, τις τεχνικές προδιαγραφές και τους ειδικούς όρους καταλληλότητας των σταθμών, το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ΚΕΔΕ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: