Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Διάσκεψη τον Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος

SHARE
Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές.
Στη σύσκεψη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τρόικας, η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως και άλλοι που έχουν συμφέροντα από αυτή τη συζήτηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε τι επίπεδο θα είναι η εκπροσώπηση της χώρας μας στη συγκεκριμένη σύσκεψη.
Νωρόιτερα, ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον υπενθύμισε ότι η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, κάτι που σημαίνει ότι θα επαναφέρει την πρόταση για νέο κούρεμα.
Η Γερμανία από την πλευρά της, αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα βρεθούν στην Αθήνα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Στις αρχές της εβδομάδας, έλληνας αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από τα τέλη Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των stress tests της ΕΚΤ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: