Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε πάνε στο γιατρό οι Έλληνες, ποιες ειδικότητες ψάχνουν, τι πληρώνουν

SHARE
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των ασθενών, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 2500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας.
Το www.doctoranytime.gr συγκέντρωσε τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, και διαμόρφωσε έναν «χάρτη» υγείας της χώρας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της καταγραφής:
  • Στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου (26%) και του δερματολόγου (18%). Ακολουθούν οι παθολόγοι (16%), οι οφθαλμίατροι (15%), οι ΩΡΛ (13%) και οι καρδιολόγοι (12%).
  • Οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες «φιγουράρουν»  πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Οι Έλληνες φαίνεται ότι αποφασίζουν να πάνε στο γιατρό στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας, καθώς τη Δευτέρα κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού.
  • Οι περισσότερες επισκέψεις στους γιατρούς γίνονται το απόγευμα, μεταξύ 17:00 και 19:30.
  • Ο μήνας που αρρωσταίνουμε περισσότερο είναι ο Μάρτιος, αφού τότε γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις για γιατρούς.
  • Οι γυναίκες έχουν  πιο «στενή» σχέση με τους γιατρούς, καθώς κλείνουν περισσότερα ραντεβού σε σχέση με τους άντρες.
  • Ο μέσος όρος αξιολόγησης των γιατρών από τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το doctoranytime είναι 4.5/5 ενώ οι ιατρικές ειδικότητες που έχουν λάβει τις περισσότερες αξιολογήσεις από ασθενείς είναι κατά σειρά οι γυναικολόγοι- μαιευτήρες, οι δερματολόγοι και οι παθολόγοι.
  • Ενδεικτικός είναι ο μέσος όρος κόστους επίσκεψης σε παθολόγο και ΩΡΛ μέσω του doctoranytime: το κόστος επίσκεψης κυμαίνεται σε 23 ευρώ και 37 ευρώ αντίστοιχα, με το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία να σκαρφαλώνει στα 65 και 120 ευρώ αντίστοιχα.
  • Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12%  και 47,87% αντίστοιχα) μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας.
Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε αναλυτικά το infographic με τα ευρήματα της καταγραφής:
Το Doctoranytime είναι μία καινοτόμος υπηρεσία στον χώρο της υγείας, με την οποία οι ασθενείς μπορούν εύκολα και γρήγορα να κλείσουν ραντεβού, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα. Μέσω του doctoranytime, ο χρήστης μπορεί να δει τις διαθέσιμες ώρες ραντεβού του κάθε γιατρού, βιογραφικό-εμπειρία  καθώς και την αντίστοιχη βαθμολογία και αξιολόγηση  από αντίστοιχους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί τους γιατρούς.
Η πλατφόρμα του Doctoranytime ήδη αριθμεί 2500 γιατρούς, 50 διαγνωστικά κέντρα και 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ έχει  διακριθεί στα e-volution awards 2013 με έπαινο στην κατηγορία των marketplaces αλλά και στον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας “i-bank καινοτομία και τεχνολογία”.
Σε μηνιαία βάση «τρέχει» καμπάνιες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου υλοποιεί την εκστρατεία "back to school", για την χορήγηση βεβαιώσεων άθλησης για παιδιά, συνοδευόμενες από ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: