Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Mειώνουν τον ΕΝΦΙΑ στα κλειστά διαμερίσματα

SHARE
Δραστική μείωση του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κλειστών, κενών ή και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ενσωματώσει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και το οποίο θα διορθώνει τα λάθη στον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβαβαίωναν ότι γίνεται μελέτη κόστους - οφέλους από τη ρύθμιση αυτή, ώστε να φανεί πόσους ιδιοκτήτες ακίνητων μπορεί να καλύψει, χωρίς όμως να έχει μεγάλη επίπτωση αυτό στα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην συναντήσει και ισχυρές αντιστάσεις από την τρόικα.
Ήδη, υπηρεσίες του υπουργείου έχουν συντάξει μελέτη με όλα τα πιθανά σενάρια και το ζητούμενο πλέον είναι να γίνει η «κατάλληλη παραμετροποίηση», όπως ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να λάβει η κυβερνήση την τελική της απόφαση.
Ερωτηματικό παραμένει πάντως έτσι με ποια κριτήρια, από ποια αξία περιουσίας και πάνω ή ποιες άλλες προϋποθέσεις θα τυγχάνουν απαλλαγής ή και εξαίρεσης από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες κλειστών, κενών ή μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. 
Όπως είπε το απόγευμα της Δευτέρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης «η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ ξεκινά την Παρασκευή», προσθέτοντας μετά «προκείμενου να περιληφθούν οι διατάξεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: